VIDEO | Valul scumpirilor la energie mătură întreaga Europă. Ce măsuri au luat Spania și Italia

În timp ce facturile românilor la energie arată sume de infarct, autoritățile de pe continent iau măsuri ferme pentru a ajuta consumatorii.

Author: M.A. miercuri 15 septembrie 2021 , 14:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsurile luate de Italia

Valul scumpirilor la energie mătură întreaga Europă. Creșteri explozive au fost înregistrate, de pildă, în Spania și Italia. Autoritățile de la Roma însă deja iau măsuri pentru a ajuta consumatorii.

Spania va plafona prețul gazelor, iar Italia va revizui modul în care sunt calculate facturile la electricitate. Într-o realitate cu totul paralelă, guvernanți noștri ne amăgesc, promițând compensarea facturilor care... se tot lasă așteptată.

Citeste si: Italia dorește să modifice modul de calcul al facturilor de la electricitate pentru a putea controla prețurile

Mai exact, ministrul italian pentru Tranziție Ecologică, Roberto Cingolani, a declarat că se va reevalua modul în care sunt calculate facturile la electricitate. Anunțul a fost făcut în contextul în care facturile la curent în Italia ar putea crește cu până la 40%, iar pentru o familie ar putea înseamna o majorare a costurilor de până la 1.300 de euro pe an.

Măsurile luate de Spania

Și Spania adoptă o strategie similară, dar pentru facturile la gaze.

Mai exact, premierul Pedro Sanchez a anunțat că Spania va plafona prețul gazelor și mai mult, va reduce taxa pe electricitate de la 5,1% la 0,5%.

Măsura va fi luată pentru reducerea costurilor cu energia pentru consumatori.

Citeste si: Spania plafonează prețul gazelor naturale. Ce face Guvernul de la București după explozia facturilor

În România, măsurile bat pasul pe loc

Autoritățile se laudă cu soluții concrete doar la nivel declarativ. Ministrul Energiei Virgil Popescu a spus că lucrează la un OUG pentru ajutorarea românilor cu venituri mici sau consumuri medii. În niciun caz nu e vorba despre plafonare. Între timp, cei care au de sufierit sunt tot oamenii de rând.

Citeste si: Prețurile crescute la energie, consecințe grave pentru spitale. Institutul "Marius Nasta" ar putea intra în incapacitate de plată: "Am făcut o adresă către Ministerul Sănătăţii"

VIDEO- Românii, în continuare nemulțumiți de facturile mari care vin lună de lună:


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si