Guvernul dă primii bani în teritoriu din PNRR. Cine încasează 2,4 miliarde euro. Autostrada Moldovei, primul contract semnat

Peste 1.400 de primării din ţară au la dispoziţie 2,4 miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă, care a participat, la Palatul Victoria, la semnarea primelor contracte finanţate din PNRR.

Author: Sorin Negru marți 07 iunie 2022 , 16:56

Ciuca: "Azi Ministerul Transporturilor va semna primul contract pe tronsonul autostrăzii Moldova, între Ploiești și Buzău, o autostradă care este așteptată de foarte mulți ani de către români"

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primii bani din cele 2,4 miliarde euro se duc către șapte primării din țară, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Totodată, azi va fi semnat primul contract aferent tronsonului Ploieşti- Buzău din Autostrada Moldovei, anunță Guvernul României într-un comunicat de presă. 

Citeste si: VIDEO| Președintele Klaus Iohannis, despre tragedia în urma căreia doi tineri au murit la Saga Festival: „Ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese”

Este vorba de şapte contracte de finanţare încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în valoare de peste 92 milioane de lei. Acestea vizează reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ şi primării, creşterea eficienţei energetice şi eficientizarea termică a unor sedii administrative.

Nicolae Ciucă: Bani pentru proiecte de creştere a eficienţei energetice  

"Este prima activitate prin care marcăm atragerea banilor europeni prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.(...) Practic, prin acest demers de astăzi, demonstrăm angajamentul Guvernului de a pune în mişcare toate mecanismele, astfel încât să putem să atragem banii alocaţi prin PNRR.

Dincolo de cele şapte primării care au fost alese pentru a semna astăzi primele proiecte, sunt alte 1.430 care au la dispoziţie 2,4 miliarde de euro", a declarat marți premierul Ciucă.

Citeste si: Klaus Iohannis cere creșterea pensiilor. "Atunci când avem inflație și prețuri în creștere, trebuie să crească și pensiile"

Premierul a precizat că semnarea contractelor de finanţare a proiectelor de creştere a eficienţei energetice pentru obiective publice locale reprezintă un semnal privind susţinerea pe care Guvernul o acordă comunităţilor locale.

Primul contract din Autostrada Moldovei

Prim-ministrul a menţionat că, tot marţi, la Ministerul Transporturilor, va fi semnat primul contract aferent tronsonului Ploieşti- Buzău din Autostrada Moldovei.

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

"Prin acest demers de astăzi, demonstrăm angajamentul Guvernului de a pune în mișcare toate mecanismele, astfel încât să putem să atragem banii alocați prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Tot astăzi, este o activitate similară prin care Ministerul Transporturilor va semna primul contract pe tronsonul autostrăzii Moldova, între Ploiești și Buzău, o autostradă care este așteptată de foarte mulți ani de către români", a declarat premierul.

Potrivit acestuia, derularea apelului de proiecte s-a făcut într-o manieră "cât se poate de transparentă" şi de modernă, într-un sistem digital, oferind şanse egale de finanţare tuturor comunităţilor locale, indiferent de regiune sau de apartenenţa politică a primarului, iar cetăţenilor posibilitatea de a vedea cum sunt alocate fondurile publice naţionale şi europene.

Nicolae Ciucă a adăugat că, într-o perioadă scurtă de timp, Guvernul a reuşit să îndeplinească toate jaloanele şi ţintele asumate prin PNRR.

Conform Guvernului, în perioada 1 aprilie - 30 mai, au fost depuse 1.437 de cereri de finanţare, care vor beneficia de 2,4 miliarde de euro "pentru a asigura tranziţia către un fond construit verde şi rezilient".

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

10 miliarde de euro pentru România în 2022, prin PNRR

"Şi, totodată, am fost în măsură să transmitem prima cerere de finanţare la Bruxelles. În acest moment, Guvernul lucrează la cea de-a doua cerere, astfel încât să putem să asigurăm ca până la sfârşitul anului să beneficiem de întreaga sumă alocată prin PNRR pentru anul acesta, aproximativ 10 miliarde de euro", a susţinut premierul.

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Conform comunicatului Guvernului, în perioada 1 aprilie- 30 mai, au fost depuse 1.437 de cereri de finanţare, care vor beneficia de 2,4 miliarde de euro pentru a asigura tranziţia către un fond construit verde şi rezilient.

La eveniment au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI