Guvernul pregătește majorări de taxe. Apar impozitarea progresivă a pensiilor speciale, taxa pe sucuri și accize mai mari la țigări

Guvernul vrea să impună două praguri de impozitare pentru pensiile speciale care nu se bazează pe contributivitate, intenționează să crească accizele la țigarete și vrea să introducă o taxă pe băuturile carbogazoase.

Author: R.B. marți 06 august 2019 , 12:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ședința de Guvern în care ar fi urmat să fie aprobate aceste măsuri trebuia să aibă loc luni, dar există disensiuni în coaliție între PSD și ALDE, potrivit surselor noastre.

Noile măsuri sunt necesare în contextul în care ”gaura” de la bugetul general consolidat a ajuns la 20 de miliarde de lei în primele 6 luni, echivalentul a 2% din Produsul Intern Brut (PIB).

Impozite de 30% și 50% pentru anumite pensii speciale Pensiile speciale peste 7.000 de lei ar urma să fie taxate cu 30% pentru sumele care depășesc acest nivel, iar cele peste 10.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 50% pentru sumele peste acest prag.

Citeste si: ANAF: Mai sunt două zile pentru depunerea declaraţiei unice

Atenție: taxa ar urma să se aplice doar asupra pensiilor speciale, nu și a celor ”normale”, chiar dacă acestea depășesc pragul de 7.000 de lei. 

Sursa: libertatea.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si