Ministerul Finanțelor vrea să scadă la jumătate, de la 1 milion de euro, la 500.000 euro, pragul de încadrare a IMM-urilor la plata impozitului pe venit de 1%. În acest fel, un număr mult mai mare de firme (toate cele cu cifra de afaceri peste 500.000 euro) vor plăti impozit de 16% pe profit în loc de 1% pe cifra de afaceri.

Citeste si: Salarii înghețate în 2022 pentru profesori. Guvernul Ciucă, în mijlocul unui nou scandal

Măsura este prevăzută într-un proiect de OUG publicat pe site-ul MFinante.ro și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022.  Executivul motivează decizia printr-o cerință PNRR aplicabilă însă din 2023 și într-un mod treptat.

Citeste si: Polițiștii amenință că nu mai aplică restricțiile anti-COVID de la 1 ianuarie 2022

Guvernul vrea să încaseze 4,8 miliarde în plus de la IMM-uri

Modificarea Codului Fiscal va intra în vigoare imediat, deși guvernul Ciucă promisese că nu va schimba Codul Fiscal peste noapte, ci va respecta legea care acordă o perioadă de grație de 6 luni înaintea oricărei modificări.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

Statul român vrea să încaseze de la microîntreprinderi 4,8 miliarde lei în plus, adică un total de 6,8 miliarde lei, dacă scade pragul pentru încadrarea în această categorie și firmele ar fi obligate să plătească impozit pe profit de 16%, în loc de 1% din cifra de afaceri, arată o analiză a Consiliul Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Citeste si: Comisia Europeană a stabilit că încălzirea pe lemne nu va fi interzisă în România

Patronii români: Guvernul iartă companiile mari și pune la plată firmele mici

Politicienii de la guvernare au vorbit despre taxarea suplimentară a marilor companii multinaționale, dar au ajuns să pună la plată microîntreprinderile românești- reclamă patronii de firme mici și mijlicii din Consiliul Național al IMM.

Aceștia se opun ferm trecerii forțate la impoziul pe profit de 16% a microcompaniilor care au cifră de afaceri de peste 500.000 de euro, potrivit Start-up Cafe.

Citeste si: Ce salarii cresc în 2022. Guvernul pregătește o super-Ordonanță de urgență cu măsuri financiare pentru anul viitor

„Deși se vorbea despre introducerea asa-numitei taxe de solidaritate aplicată multinaționalelor, s-a ajuns în situația în care microîntreprinderile să plătească”- spune, joi, CNIPMMR, într-un comunicat transmis presei.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Emilia Ghinescu nu vrea să își facă o nouă relație în viitorul apropiat: "Nu mai vreau lucrul acesta"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Mai mult, statul pierde bani la buget, prin trecerea microîntreprinderilor cu cifra de afaceri peste 500.000 de euro de la impozit pe venit (de 1% sau 3%) la impozit de 16% pe profit- consideră Consiliul IMM.

„CNIPMMR se opune ferm schimbării regimului de impozitare a microîntreprinderilor, își exprima sustinerea pentru păstrarea sistemului actual de încadrare a firmelor în categoria microîntreprinderilor și trage un semnal de alarmă asupra riscului ieșirii de pe piață a unor microîntreprinderi”- mai spun patronii din Consiliul pentru IMM-uri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si