Ce salarii cresc în 2022. Guvernul pregătește o super-Ordonanță de urgență cu măsuri financiare pentru anul viitor

Guvernul Ciucă urmează să adopte în ședința de vineri o mega-Ordonanță de urgență cu o serie de înghețări de sporuri și indemnizații, dar și de majorări salariale preconizate pentru anul 2022.

Author: Sorin Negru miercuri 15 decembrie 2021 , 17:04

Guvernul pregătește înghețarea indemnizațiilor demnitarilor, înghețarea punctului de amendă, a sporurilor bugetarilor, precum și a pensiilor speciale. 

[Sursa foto: Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul PNL-PSD pregătește o ordonanță de urgență care prevede mai multe măsuri financiare pentru anul 2022, informează surse citate de Digi24.

Citeste si: Formularul de intrare în țară aprobat de Guvern

Printre măsurile preconizate se află înghețarea indemnizațiilor demnitarilor, înghețarea punctului de amendă, a sporurilor bugetarilor, precum și a pensiilor speciale. De asemenea, ordonanța prevede majorarea salariilor medicilor, profesorilor, polițiștilor și militarilor.

Salarii majorate pentru medici, profesori și polițiști

Pentru anumite categorii de personal plătit din fonduri publice, vor crește salariile în 2022 cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021.

Este vorba de mai multe categorii de personal din sistemul de sănătate, sistemul de învățământ (profesori, personal didactic auxiliar), polițiști și militari, arată sursa citata.

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Șefa de la Resurse Umane a Spitalului Județean Ploiești este cercetată pentru luare de mită. I-a fost suspendat contractul

Sporuri înghețate pentru bugetari

Indemnizațiile demnitarilor și funcțiile asimilate acestora vor fi înghețate în 2022, conform proiectului de OUG. De asemenea, toate pensiile speciale vor fi înghețate, iar pensiile pentru primari se prorogă cu un an.

Se îngheață toate sporurile în sistemul bugetar, orele suplimentare vor fi compensate cu zile libere. Nu se vor acorda premii, decât pentru sportivi și elevii și profesorii îndrumători cu rezultate la olimpiade.

Citeste si: Comisia Europeană a anunțat că Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie

Amenzile nu cresc, deși a fost majorat salariul minim

Guvernul PNL-PSD îngheață punctul de amendă la valoarea de 145 de lei, potrivit proiectului de OUG care este pregătit spre adoptare.

În condițiile în care salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie, urma să crească și punctul de amendă, acesta fiind stabilit prin lege la valoarea de 10% din salariul minim.

O altă veste bună pentru români ar fi aceea că nu cresc impozitele și taxele locale, cum apăruse pe surse în ultimele zile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI