Guvernul vrea ca bursele de merit sa fie acordate si elevilor care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale

Elevii care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale, indiferent de disciplina de invatamant, vor beneficia si ei de burse de merit, alaturi de cei care obtineau premiile I, II si III, dupa ce Executivul a aprobat, joi in sedinta, un proiect de lege care schimba conditiile de acordare a acestora.

A.C., joi 20 aprilie 2017 , 21:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul a aprobat un proiect de lege de modificare si completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic international elevilor care obtineau premiile I, II si III la olimpiadele scolare internationale, astfel ca de aceste burse vor beneficia si elevii care primesc mentiuni.

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obtinerea unei mentiuni la olimpiadele scolare internationale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic international pentru elevii care obtin premiile I, II si II la olimpiadele scolare internationale va fi raportat la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei, astfel ca elevii care obtin locul I la o olimpiada scolara internationala vor primi o bursa in cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

Pentru elevii care obtin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.
Anterior, cuantumul burselor de merit olimpic international era raportat la salariul minim garantat pe economie la data acordarii bursei.

Sursa: news.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si