Hackerii se folosesc de site-urile romanesti pentru a castiga bitcoinuri! Iata cum iti dai seama daca ai fost victima lor!

Peste 100 de site-uri publice si private romanesti, printre care si cel al aeroportului din Craiova au fost atacate de hackerii care foreaza dupa monedele virtuale. Cei care au accesat aceste pagini de internet in ultimele luni au observat ca procesoarele lor functioneaza mai greu, iar consumul de energie creste. intre timp, hackerii isi umpleau portofelele!

Author: G. S. vineri 12 ianuarie 2018 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Printre cele mai importante institutii atacate s-a numarat si aeroportul din Craiova, accesat zilnic de sute de persoane. Si alte pagini de internet au fost vizate.
Un specialist al Centrului National de Raspuns la Incidente Cibernetice ne explica exact ce s-a intamplat!

Daca pana acum hackerii obisnuiti postau mesaje pe paginile atacate, acum piratii cibernetici obtin profituri frumusele.
Din aceste exercitii matematice se genereaza  criptomonede, cea mai cunoscuta dintrer ele fiind bitcoin-ul.

La Craiova, un asistent doctorand, care se ocupa legal de minare dupa monede virtuale, ne arata dispozitivul pe care il foloseste pentru a castiga bani. El acceseaza doar site-urile care isi anunta utilizatorii ca vor fi angrenati in minarea dupa moneda electronica. Cu alte cuvinte, in loc sa afiseze reclame, castiga bani din monedele electronice.

Cea mai cunoscuta criptomoneda, Bitcoinul, valoreaza aproape 14 mii de dolari in acest moment. Revenim la Centrul National de Raspuns la Incidente Cibernetice pentru a vedea cum ne protajam, in asa fel incat sa nu "lucram" fara sa ne dam seama pentru hackeri.

Lista completa a metodelor de a ne proteja o gasim deja pe site-ul Centrului de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si