Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe liniile de metrou, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Potrivit unui anunț al Metrorex, din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

UPDATE ora 13.00.

Circulaţia trenurilor de metrou este perturbată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM. În acest context Societatea de Transport Bucureşti- STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule. 

O parte din protestatarii de la metrou au fost identificaţi şi sancţionaţi, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei. Premierul Florin Cîţu a afirmat că protestul de la metrou este unul ilegal şi i-a solicitat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri. 

Citeste si: Lista completă a noilor restricții din România. DOCUMENTUL adoptat de Guvern

Care este motivul protestului

Sindicaliştii au o listă de revendicări, dar au refuzat orice dialog cu conducerea Metrorex. Ace;tia s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaşiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

Citeste si: Centrele comerciale de la metrou vor dispărea. Ce a anunțat Metrorex

Ce a transmis Metrorex

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, au precizat reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Metrorex îi asigură pe locuitorii Capitalei că întreprinde toate acţiunile legale pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă.

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

metrou blocat
Sindicaliștii au ocupat liniile de mtrou și scandează "Demisia"

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Tudor Chirilă, despre cel mai "crunt" moment din viața lui: "Nu prea m-am integrat acolo"- radioimpuls.ro

"Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant", a scris pe pagina sa de Facebook Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 al Capitalei.

Centrele comerciale de la metrou vor dispărea din 2 aprilie

Metrorex vrea ca într-o săptămână să dispară toate centrele comerciale. Firma care administrează spaţiile comerciale a fost notificată de către Metrorex ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 2 aprilie.

Potrivit conducerii Metrorex, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

„În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi
ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată în comunicatul de presă de joi seara. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si