Hotărârile de comasare a două şcoli din Buzău, suspendate de instanţă; peste 420 de elevi ar trebui mutaţi înapoi la şcoala unde s-au înscris, în 72 de ore

Hotărârile prin care două şcoli din municipiul Buzău au fost comasate au fost suspendate, în urma unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti, până la soluţionarea pe fond a dosarului, în care sindicaliştii au cerut anularea acestor decizii. Ei spun că sentinţa este executorie, astfel că peste 420 de elevi trebuie mutaţi înapoi la şcoala la care s-au înscris iniţial, în termen de 72 de ore.

Author: K.B. marți 08 octombrie 2019 , 11:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sindicaliştii de la Şcoala generală nr. 6 din municipiul Buzău s-au adresat instanţei în această toamnă după ce Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Local Municipal, cu acordul Ministerului Educaţiei, au decis comasarea a două unităţi de învăţământ. Mai exact, cei 426 de copii de la Şcoala nr. 6 au fost mutaţi la şcoala nr.

16, în unitatea de învăţământ rămasă goală autorităţile intenţionând să amenajeze o grădiniţă.

Mutarea copiilor dintr-o şcoală în alta a produs un val de nemulţumire de ambele părţi, atât din partea copiilor, părinţilor şi profesorilor de la Şcoala 6, cât şi din partea celor de la Şcoala 16.

Citeste si: Percheziţii în Bucureşti şi şapte judeţe, într-un dosar privind obţinerea de credite bancare pe baza unor documente false; prejudiciul, estimat la 3,2 milioane de lei

Citeste si: Un bărbat fură un camion şi loveşte mai multe maşini în vestul Germaniei, în faţa Palatului Justiţie din Limburg

După ce sindicaliştii au mers în instanţă, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis suspendarea executării hotărârilor de comasare a celor două instituţii de învăţământ. Este vorba despre hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, hotărârea Consiliului Local, plus suspendarea a două ordine de ministru. Suspendarea este valabilă până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a acestora.

Citeste si: Câți ani de pușcărie riscă Mario Iorgulescu după ce a ucis un om într-un accident de mașină! Cum vrea un senator să se asigure că tânărul nu va scăpa de închisoare!

"Am mers în instanţă pentru că s-au încălcat foarte multe legi, ordinul de ministru, Legea Educaţiei privind numărul elevilor, s-a încălcat dreptul la educaţie, trebuia ca elevii să înveţe într-un singur schimb. Că aşa e protocolul dintre Minister şi sindicat. Această decizie a instanţei, dată luni după-amiază, înseamnă că nu se mai comasează unităţile şcolare, pentru că în conformitate cu legea contenciosului administrativ suspendarea este executorie, urmând ca procesul în următoarea perioadă să continue doar pe fond, în condiţiile în care unul dintre pârâţi- ISJ, Ministerul Educaţiei sau CLM- va contesta. Rămâne să vedem ce decide ISJ. Dacă nu pune în aplicare decizia instanţei ca elevii să fie mutaţi de la Şcoala 16 la Şcoala 6, în termen de 72 de ore, aşa cum e sentinţa, vom acţiona tot pe calea legală", a declarat profesorul Matei Ghelase, lider de sindicat.

Decizia poate fi atacată cu recurs, însă potrivit instanţei de contencios administrativ, comasarea celor două şcoli este suspendată până la finalizarea procesului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si