Hramul Manastirii Prislop. Mii de pelerini sunt asteptati la mormantul lui Arsenie Boca, de Inaltarea Sfintei Cruci
Actual

Hramul Manastirii Prislop. Mii de pelerini sunt asteptati la mormantul lui Arsenie Boca, de Inaltarea Sfintei Cruci

L. S.
14 sep 2018

Manastirea Prislop va fi vizitata de mii de pelerini, care se vor reculege la mormantul lui Arsenie Boca. Hramul lacasului sfant se sarbatoreste in fiecare an, la 14 septembrie de Ziua Inaltarii Sfintei Cruci.

Inaltarea Sfintei Cruci este cea mai veche si importanta sarbatoare ortodoxa inchinata Sfintei Cruci, iar Manastirea Prislop isi cinsteste hramul in aceasta zi, cand mii de pelerini sunt asteptati sa se roage si sa se reculeaga in locul mirific din Tara Hategului, unde este inmormantat parintele Arsenie Boca. Oamenii vor putea sa ia parte la slujba religioasa oficiata de catre un sobor de arhierei, preoti si diaconi, urmata de o slujba de pomenire la mormantul lui Arsenie Boca.

Citeste si: Accident cumplit la Botosani! Un copil de cinci ani este in stare grava dupa ce i s-a infipt o tepusa de lemn in piept

Arsenie Boca a slujit la Prislop din anul 1948, iar lacasul dateaza din secolul al XIV-lea. Manastirea Prislop are doua hramuri, pe 8 mai, cand se sarbatoreste Sfantul Ioan Evanghelistul si pe 14 septembrie.

Sursa: adevarul.ro

Citeste si: Patru copii de la o gradinita din Barlad au ajuns la spital intepati de albine

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook