I-a numit Adrian Năstase „indieni” pe românii din Diaspora? Cum se apără fostul premier

La doar câteva zile după ce senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat că 700.000 de români din străinătate se află acolo legal, iar restul până la 3-5 milioane sunt „fetele alea de le duc ăștia”, a izbucnit un nou scandal care, de data aceasta, îl are în centru pe fostul premier Adrian Năstase.

D.S., miercuri 04 decembrie 2019 , 14:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai exact, organizatorului mitingului Diasporei din 10 august 2018, Tommy Iuliu Joul Tomescu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să îi retragă Ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, care i-ar fi numit „indieni” pe românii plecați din țară.

Fostul premier a răspuns acuzațiilor, pe blogul personal, cu o reluare a unei postări din 2016.

Citeste si: Adrian Năstase, atac la Iohannis după ce a participat la recepția de la Cotroceni: „Este o declarație de război”

„Niște indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3, au făcut diverse afirmatii stupide, anunțând ca eu as fi jignit „milioane de romani din diasporă”, numindu-i „indieni”, ceea ce evident ca ei nu sunt. Bineînțeles ca nu sunt indieni. Sunt români. In realitate, problema nu este de etnicitate ci de coeficient de inteligenta. Ma refer la cei care au făcut interpretarea respectiva. Eu am analizat spectrul politic românesc si, in legătura cu USB – in condițiile unei eventuale coalizari a mai multor organizații civice – am folosit o metafora (sa explic ce înseamnă asta?), întrebându-ma dacă nu cumva vor fi mai mulți „generali” (șefi ai organizatiilor afiliate) decât „indieni” (membri, „soldați”)”, a explicat Adrian Năstase.

„Si dacă mai era necesar, repet pentru cei cu un coeficient mic de inteligentă că formula cu „indieni” era o metaforă si nu avea nicio conotatie jignitoare”, a adăugat fostul premier.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Adrian Năstase, sfaturi în turul doi pentru PSD: "Ar fi și o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si