I-ai dat bani preotului când a venit cu Boboteaza? Un preot dezvăluie ce sume colosale încasează în această perioadă! E vorba de mii de euro! Sumele sunt de-a dreptul halucinante

În fiecare an, de sărbători, preoții merg din casă în casă pentru a vesti Nașterea Domnului și Botezul Mântuitorului și, tot în această perioadă, ei încasează sume exorbitante de la credincioși.

C.I.P., miercuri 09 ianuarie 2019 , 11:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un preot din Argeș a făcut niște dezvăluiri senzaționale și, dacă s-ar dovedi că sunt adevărate, atunci e clar că preoții fac adevărate averi în această perioadă. Conform acestui preot se câștigă între 2.000 și 6.000 de euro numai de Bobotează, suma fiind diferențiată de parohiile în care slujesc.

Un preot din Argeș a mărturisit că aleargă cu plăcere prin frig pentru că recompensa este pe măsură. Mai spune că un părinte cu ceva noroc poate aduna în doar trei zile sume care pot ajunge chiar și la 3.000 de euro, în cazul parohiilor mici sau medii.

"Eu am o parohie măricică cu oameni darnici și mulți înstăriţi pe care îi cheamă Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiție, iar oamenii se bucură să mă vada și cred că înțeleg că nu este ușor să bați kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preoții nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alții ne dau și carne, cârnați sau sticle cu băutură mai acătări. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf Vasile și de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să știți că așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an", a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş, pentru Ziarul Profit.

Sumele nu sunt impozitate fiind considerate donații

Pentru aceste sume nu se emit chitanțe, ele fiind considerate donații către biserică.

Același preot a mărturisit că are colegi cu parohii mai mari de peste 700 de familii care câștigă mai mult decât el.

"Am un fost coleg, acum preot la o parohie în Pitești care câștigă de Sf. Vasile și Bobotează cel putin 6000 Euro. Anul ăsta chiar mi-a zis că din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa pe care o are în construcție. Desigur, vă lăsa ceva din banii aștia și în vistieria bisericii", a mărturisit slujitorul Domnului.

Banii nu sunt impozitați pentru că sunt primiți cu titlu de donație. În aceste condiții, veniturile astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si