Directorul DSVSA, Mihai Puia, a anunțat că pesta porcină africană a fost identificată la ferma din Căzănești, acolo unde sunt crescute aproape 24.000 de animale.

24.000 de animale vor fi sacrificate

În această situație, pentru a nu se extinde focarul, a fost începută acțiunea de eutanasiere a celor aproape 24.000 de animale, acțiune ce va dura mai multe zile.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a deschis o anchetă epidemiologică pentru a stabili în ce condiții a fost răspândit virusul pestei porcine africane.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Focar de pestă porcină într-una dintre cele mai mari ferme din judeţul Buzău

196 de focare de pestă porcină africană descoperite în Ialomița

Ferma din Căzănești a înregistrat primele cazuri de Pestă Porcină Africană la sfârșitul săptămânii precedente. Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor la animale a decis sacrificarea tuturor porcilor din cadrul complexului. Este vorba de peste 20 mii de animale.

Ordinul autorităților a intrat în vigoare marți, 28 septembrie 2021. Mai mult decât atât, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară atrage atenția asupra faptului că, în prezent, Ialomița se află pe primul loc la nivel național în ceea ce privește incidența Pestei Porcine Africane. În județul nostru sunt active 196 de focare.

Citeste si: Franța se îngrijorează că virusul gripei aviare se va extinde în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si