Desert cancerigen scos de pe piața din România. Tu știai de el?

Incredibil! A fost descoperit încă un produs alimentar ce conținea o mare cantitate de oxid de etilenă. Acesta a fost scos de pe piață la aproape o săptămână după ce mai multe sortimente de îngheţată au fost retrase din acelaşi motiv. Află despre ce desert este vorba.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 24 iulie 2021 , 11:49

Desert interzis în Europa ansvsa desert cancerigen bezea
Desert interzis în România[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un lot din produsul denumit ”Cora Desert cu miez de bezea” vândut în magazine din lanţul de hipermarketuri Cora, conţine oxid de etilenă peste limita admisă legal.

Acest desert a fost vândut în magazinele din Bacău, Constanţa şi Bucureşti.

Citeste si: Încă 18 focare noi de pestă porcină africană active în țară, înregistrate în ultima săptămână

Anunț important din partea ANSVSA 

”Dacă aţi achiziţionat aceste produse, vă rugăm să nu le consumaţi şi vă aşteptăm la Serviciul Clienţi în orice magazin cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai deţineţi bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veţi primi contravaloarea acestora”, este mesajul postat pe site-ul ANSVSA.

Producătorul de îngheţată Mars a anunţat în urmă cu o săptămână că retrage de pe piaţa din România mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix, comercializată individual sau la cutie cu şase bucăţi, după ce în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, un

ingredient cu potenţial cancerigen.

Bezele[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: De ce nu este bine să aprinzi bețișoare parfumate în casa unde locuiești 

Comisia Europeană elimină de pe piață produsele cancerigene

Produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase toate de pe piaţa europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat.

Acest lucru a fost decis de către Comisia Europeană vinerea trecută, pe data de 16 iulie 2021. Astfel, produsele care conţin gumă de caruba, un aditiv (E410) utilizat în special în îngheţate, vor fi rechemate de pe piață.

Companiile care au introdus pe piaţa Uniunii Europene produse care s-au dovedit a fi contaminate cu oxid de etilenă "vor trebui, sub controlul autorităţilor naţionale competente, să le retragă de pe piaţă şi vor fi rechemate" cele care au fost deja cumpărate de consumatori, a indicat unitatea de criză înfiinţată pe această temă, într-un comunicat consultat vineri seară.

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si