ANM informează că în perioada următoare, atât nopțile, cât și diminețile vor fi geroase, cu minime între -17 şi -7 grade, cel mai probabil spre -20 de grade celsius în depresiuni și la munte.

Citește și: Cum va fi vremea în februarie 2023? Anunțul făcut de meteorologi!

De vremea rea nu scapă nici bucureștenii, care pe timp de noaptea vor avea valori minime de -10...-8

grade Celsius.

Cum va fi vremea sâmbătă, 4 februarie 2023

Începând de Sâmbăta, 4 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire. Acesta se va resimți ziua în regiunile estice şi sud-estice, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu precădere în nord-vest şi în centru unde local va fi ger.

Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse; predominante fiind ninsorile, excepție făcând zona Oltenie și zona joasă de relief din Banat unde vor fi ploi şi lapoviță.

Citește și: Se spală sau nu haine pe 2 februarie 2023 de Întâmpinarea Domnului? Răspunsul oferit de preoți!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În timpul nopţii, cerul se va degaja treptat în jumătatea de nord-vest a teritoriului, având înnorări temporare în cea sud-estică, acolo unde va ninge. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a României, mai ales în zona muntoasă, în prima parte a intervalului în jumătatea de vest, apoi în special în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, uşor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 şi -2 grade.

Cum va fi vremea duminică, 5 februarie 2023

Duminică, vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineață în nord-vest şi centru, iar noaptea pe arii extinse şi în celelalte regiuni; temperaturile maxime se vor încadra în general între -8 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -17 şi -7 grade.

Citește și: Întâmpinarea Domnului 2023. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă de mare sărbătoare? Este cruce roșie în calendarul ortodox!

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în regiunile extracarpatice şi la munte unde pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor fi ninsori slabe. În special în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în est şi în sud-est, mai susţinute la malul mării şi în bazinul vestic al Mării Negre şi local pe crestele montane. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Cod galben de viscol extins până vineri, 3 februarie. Zonele în care va ninge

Vremea de iarnă continuă în majoritatea zonelor din țară. Ninsorile continuă și în cursul zilei de azi și vor fi prezente până vineri.

Cerul va fi noros și va ninge în regiunile intracarpatice. În Banat, Crișana, vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi precipitații sub formă de lapoviță.

Vor apărea și intensificări ale vântului în zonele joase de relief, ajungând la viteze de peste 50 km/h, iar valorile se vor încadra între -1 și 10 grade. Codul de ninsori a fost prelungit până vineri, însoțite de vânt puternic. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Iarna își intră în drepturi în România: temperaturi de -20 de grade Celsius. Un val de aer polar va acoperi țara la sfârșitul acestei săptămâni

Cerul va fi variabil în Capitală, iar vântul va sufla moderat. La munte vor fi ninsori cantitative și se va depunde un nou strat de zăpadă. În zona Carpaților Orientali se vor acumula cantități de precipitații în general peste 20 l/mp, iar vântul va continua să aibă intensificări, cu viteze mai mari decât zilele trecute.

Citește și: Lăsata Secului 2023. Ce trebuie să facă creștinii ortodocși pe 27 februarie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si