Iata cat de simplu pot fi interceptate conversatiile tale de pe WhatsApp sau Facebook Messenger!

Doar 14% dintre cei care folosesc aplicatiile de mesagerie stiu sa se protejeze corect de hackeri.

V.P., Tuesday 15 August 2017 , 10:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Citeste si: Asa ar putea arata noul iPhone 8. Cei de la Apple au publicat din greseala cateva schite ale noului model - Acesta urmeaza sa aiba functie de recunoastere faciala

Citeste si: Instagram nu functioneaza in Europa si SUA. Problemele au aparut imediat dupa ce Donald Trump si-a publicat linkul catre contul sau pe Twitter

Cercetatorii au aflat ca numai 14% dintre utilizatorii aplicatiilor de mesagerie stiu ca activeze corect sistemul criptare, astfel incat conservatiile lor sa nu poata fi citite de altii.

In cele mai multe cazuri, hackerii pot intercepta foarte usor mesajele, fara ca persoana care le trimite sau destinataroul lor sa afle ce s-a intamplat.

Studiul a fost realizat de Elham Vaziripour, doctorand la Universitatea Brigham Young si a vizat aplicatiile Viber, Facebook Messenger si WhatsApp, scrie Daily Mail.

In cazul Facebook Messenger, aplicatia nu asigura automat criptarea mesajelor, iar utilizatorii trebuie sa o seteze singuri.
Viber si WhatsApp au un sistem automat de criptare end-to-end, iar utilizatorii se considera in siguranta.

In realitate insa, pentru ca mesajele sa fie cu adevarat protejate utilizatorul trebuie sa foloseasca o "ceremonie de autentificare".

Prin aceasta, el se asigura ca ia legatura doar cu persoana cu care vrea sa discute, fiind imposibil ca altcineva sa le intercepteze discutia.

Fara aceste setari insa, pe care putini le fac, un hacker poate decripta usor un mesaj trimis unei persoane din lista de prieteni.

Citeste si: Atentie la mailurile pe care le primiti! S-ar putea sa fiti tinta hackerilor. Asta e cea mai noua metoda folosita de infractori

Citeste si: iCEE.fest, cel mai amplu eveniment dedicat tehnologiei digitale si Internetului din regiune, a anunţat cifrele ediţiei 2017 si a lansat primele bilete pentru festivalul de anul viitor

Citeste mai mult pe yoda.ro

Te-ar putea interesa si

Loading...