Iată ce pățesc petrecăreții care dau muzica la maxim. Se întâmplă într-un județ din România

Românii puși pe distracție riscă să primească amenzi usturătoare dacă dau muzica la maxim. Polițiștii din județul Timiș sunt pregătiți să-i sancționeze pe cei care încalcă legea.

Author: Alexandra Costea joi 11 august 2022 , 19:33

Iată ce pățesc petrecăreții care dau muzica la maxim. Se întâmplă într-un județ din România

Iată ce pățesc petrecăreții care dau muzica la maxim. Se întâmplă într-un județ din România

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Este o lună grea pentru Poliţie. Alertă mare în trafic, zeci de sesizări pentru tulburarea liniștii publice, chefuri cu lăutari, muzică dată la maxim, cetăţeni deranjați. Iar aici ajungem la un subiect delicat: amenzile" este mesajul transmis de prefectul de Timiş care solicită amenzi usturătoare pentru cei care perturbă liniștea şi ordinea publică.

Locatarii puși pe distracție din județul Timiş riscă să primească amenzi usturătoare după ce prefectul judeţului a solicitat înăsprirea amenzilor pentru cei care dau muzica la maximum. 

Citeste si: Doi bărbați au furat mașina unei tinere pe care au abordat-o în club

Prefectul Mihai Ritivoiu susține că legea ar trebui schimbată pentru că acum permite o plată prea mică a amenzii pentru cei care perturbă liniştea publică.

"E din nou august, luna concediilor. Milioane de români se întorc în ţară, la rude, la rădăcini.

Ne-am obişnuit deja şi cu exuberanţa unei categorii mai dinamice a acestora. Îi recunoaştem uşor după limuzinele opulente, după agresivitatea în limbaj şi în trafic, după scandalurile şi bătăile care îi însoţesc.

După un an greu de muncă, legi respectate şi multe taxe plătite, oamenii vor să se celebreze miracolul verii alături de cei dragi.

...

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citeste si: Despăgubirile uriașe pe care le-a obținut un bărbat după ce a fost mușcat de un câine maidanez. Ieșeanul va încasa o sumă mare de bani

Legiuitorul, în înţelepciunea-i, a prevăzut amenzi contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Doar că actualele prevederi permit achitarea în 15 zile a jumătate din minimul amenzii primite.

Atenţie! Nu jumătate din amenda primită, ci jumătate din minim! Adică o sumă modică, de 100 până la 250 de lei.

Prefectul județului Timiș cere o rediscutare a amenzilor

Nu vreau să intru aici în subtilităţi analitice privind avantajele sau dezavantajele unei asemena prevederi. Dar vă dau un caz concret: nuntă mare, lăutari scumpi de la Bucureşti, chef monstru cu buget de zeci de mii de euro doar pe muzică.

Vecinii sunt deranjaţi, cheamă Poliţia Locală. Poliţia constată şi amendează. La cinci minute după ce pleacă Poliţia, muzica revine la acelaşi volum, cu dedicaţii şi urlete la microfon.

Vine iar Poliţia şi mai dă o amendă. Care amendă, plătită la jumătate din minim, înseamnă maxim 250 de lei.

Hai să facem un calcul: patru ore de chef nebun, cu o amendă la jumătate din minim în valoare de 250 de lei la fiecare cinci minute înseamnă o amendă totală de 12.000 lei. Puţin peste 2.000 de euro.

Citeste si: Bebeluș de 8 luni, blocat în mașină. Părinții s-au panicat și au sunat la 112

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Laurei Roșca! DJ Lalla nu era singură pe plajă în momentul tragediei! Imaginile surprinse de camera video dau peste cap ancheta- kfetele.ro

Citeste si: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Ce înseamnă această sumă în comparaţie cu un buget de mii sau zeci de mii de euro doar pentru muzică? Un mizilic, că doar o dată se-nsoară băiatul!

De aceea, consider că se impune o rediscutare a regimului amenzilor si mai ales a plăţii acestora.

De ce jumătate din minim şi nu jumătate din amendă? Amenda se aplică proporţional cu gravitatea faptei, deci e evident că ar trebui să existe o corelaţie.

În plus, dacă pentru o primă abatere se mai poate înţelege o plată la jumătate, că poate omul a greşit sau a fost luat de val, în schimb dacă se repetă contravenţia într-un termen de 24 de ore, amenda ar trebui să fie maximă, iar posibilitatea de plată parţială să fie inexistentă!

Ce părere are oficialul despre amenzile aplicate în prezent

Pentru contravenienţii ce tulbură ordinea publică, amenzile repetate- şi aşa mici- sunt un prilej de fală şi ironie. În schimb pentru noi, toţi ceilalţi, începând cu Poliţia care pur şi simplu nu are pârghii să impună legea în aceste cazuri şi terminând cu ultimul cetăţean plătitor de taxe, este o umilinţă supremă. Dar una care poate fi corectată destul de uşor", este mesajul postat de prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, pe pagina sa de Facebook.  

Citeste si: Veronica a fost ucisă în Spania de unchiul soțului ei. Bărbatul este îngenuncheat de durere

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si