VIDEO - Idei pentru un mic dejun sănătos. Cereale cu fructe de pădure, un preparat rapid și ușor pentru micul dejun

Nu știți ce sa mai mâncați la micul dejun? Vă dam noi o idee. Prima masa a zilei este esențială, iar dacă ne place dulcele, ei bine, putem alcătui o masă gustoasă, dar și sănătoasă.

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Cereale cu fructe de pădure, un preparat rapid și ușor pentru micul dejun

„Într-adevăr, micul dejun dulce poate fi și sănătos dacă conține fructe și cereale. Bineînțeles, acestea trebuie mixate într-un anumit fel ca gustul să fie desăvârșit, iar alături de noi este Roxana Vrabie care ne va da puține detalii. Deja ne-a pregătit o masă plină. Ce ne-ai pregătit?”

Roxana, reprezentant restaurant: „O să începem cu preparatul care este în fața ta. Avem o variantă foarte simplă și foarte rapidă pentru micul dejun. Este combinația despre care ai vorbit tu: cereale și fructe de pădure. Am ales fructe de pădure pentru că au un conținut de zahăr mai mic și asta ne ajută la micul dejun.

Am combinat cu iaurt grecesc și o granula făcută de noi, fără zahăr, este îndulcită cu banană deasupra. Avem un toast pe pâine integrală cu unt de arahide, dulceață, fresh din zmeură și semințe de chia. Banana bread cu cremă de mascarpone, deasupra fructe de pădure, același mix pe care l-am văzut și la granula, și puțină miere.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D:  „Știm că dimineața timpul fuge extrem de repede, spune-mi cât de rapid se fac aceste aceste rețete?”

Roxana, reprezentant restaurant: „Mai tot ce am prezentat se poate monta în 2 minute. Sunt anumite preparate care pot fi făcute dinainte. Să zicem că avem mai mult timp în weekend și ne pregătim granola și o să avem toată săptămâna, sau ne pregătim această dulceață și o să avem toată săptămâna, iar la micul dejun doar le montăm. Asta o să ne ajute să fim gata cu micul dejun în maxim 2 minute.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D:  „Ce fructe ar trebui să consumăm dimineața?”

Roxana, reprezentant restaurant: „Eu aș recomanda fructele de pădure, pentru că au un conținut mai redus de zahăr și ne ajută să avem mai multă energie pe timp de zi.”


Reporter

„Jurnalist n-am crezut că o să devin, nici măcar atunci când luam interviuri colegilor din liceu despre ultima zi de școală și încercam să smulg de la ei o lacrimă. Pe atunci nu aveam microfon, dar aveam o sticlă de apă sau un băț care își făceau foarte bine treaba.

Am dat apoi admitere la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București. Trei ani mai târziu făceam practică la Kanal D, iar oamenii de aici au decis că merit o șansă … și iată cum am devenit jurnalist.

Pe mine mă puteți vedea zilnic, de la 9 la 10, în intervenții live. Mergem la ANM să vedem cum e vremea sau poate mă veți vedea pe la covrigării, în stații de autobuz, prin tramvaie, pe scurt, unde sunt oameni – sunt și eu. Îmi place să fac materiale despre tânăra generație sau despre problemele românilor. Îmi mai place să văd ce restaurante inedite se mai deschid, iar uneori încerc să aflu și unde putem merge în vacanță”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri