Imagini ca in filme cu rapirea fostului presedinte georgian la Kiev! Mihail Saakasvili a fost luat pe sus de cativa indivizi in costume de camuflaj verzi si cu fetele acoperite
Extern

Imagini ca in filme cu rapirea fostului presedinte georgian la Kiev! Mihail Saakasvili a fost luat pe sus de cativa indivizi in costume de camuflaj verzi si cu fetele acoperite

V.P.
12 feb 2018

Fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili, care a devenit un cunoscut opozant in Ucraina, a fost ”rapit” luni de la Kiev de catre barbati mascati, au anuntat purtatoarea sa de cuvant si apropiati, relateaza Reuters.

Saakasvili, un fost apropiat al presedintelui ucrainean Petro Porosenko - iar in prezent unul dintre cei mai aprigi critici ai acestuia - a mai fost arestat deja, in decembrie, la Kiev.

Fostul presedinte georgian (2004-2013) este suspectat de legaturi cu o organizatie criminala, ceea ce dezminte.

El a pierdut pe 5 februarie un recurs in apel impotriva extradarii sale.

Potrivit purtatoarei sale de cuvant, el a fost ”rapit” de barbati purtand uniforme de camuflaj verde care, ”potrivit anumitor informatii”, afirma ea, ar fi membri ai unei unitati speciale de graniceri.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook se afirma ca rapitorii circulau la bordul a trei camionete albe.

Citeste si: A murit prea devreme in drum spre scoala! O eleva de 15 ani a avut parte de o moarte mult prea violenta - A fost izbita din plin! Parintii sunt in stare de soc

Saakasvili a fost numit guvernator al regiunii Odesa, in sudul Ucrainei, in mai 2015, de catre Porosenko, care i-a acordat totodata cetatenia ucraineana.

insa el a demisionat 18 luni mai tarziu din acest post si l-a acuzat pe presedintele ucrainean de coruptie si de blocarea reformelor.

I s-a retras cetatenia ucraineana.

El s-a aflat printre cei cativa politicieni si ”tehnicieni” straini numiti in posturi importante, in urma fugii in Rusia, sub presiunea strazii, la inceputul lui 2014, a fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici.

Fostul presedinte georgian a fost condamnat in contumacie, la inceputul lui ianuarie, la Tbilisi, la trei ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de abuz de putere.
 

Citeste si: Un elicopter s-a prabusit in Marele Canion! Trei persoane au murit iar alte patru au fost ranite

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook