Peste 700 de persoane au venit, in doar trei ore, la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala din municipiul Vaslui, unde a avut loc Bursa locurilor de munca.

Oamenii au asteptat la rand zeci de minute, unii fiind nevoiti sa stea in ploaie. La un moment dat, cei prezenti au incercat sa forteze intrarea in sala unde se aflau reprezentantii firmelor participante la bursa, motiv pentru care cei doi jandarmi aflati la fata locului au solicitat sprijinul altor colegi, pentru a face fata situatiei.

"Nici jandarmii nu s-au asteptat ca persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sa se imbulzeasca la usile cladirii unde s-a desfasurat bursa. Din fericire, nu au existat incidente. De aceea, din punctul nostru de vedere, aceasta bursa a fost un succes pentru ca angajatorii prezenti au avut de unde sa-si recruteze forta de munca", a declarat, vineri, pentru News.ro purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui, Laura Toporascu.

O parte dintre someri, veniti din comune din imprejurimile municipiului Vaslui, au afirmat ca au ajuns la bursa dupa ce primarii i-ar fi amenintat ca le taie ajutorul social.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Am venit la bursa pentru ca ne-a trimis domnul primar. Eu nu vreau un loc de munca decat in satul meu, la Feresti. Am copil de crescut si trebuie sa am grija si de animale. Nu pot ajunge in alta parte la munca. Primesc 400 de lei ajutor social si inca 350 de lei alocatia copilului si cea complementara. Cu 750 de lei, eu si familia mea reusim sa ne descurcam", spune Valentina Feraru.

Reprezentantii AJOFM Vaslui sustin ca, intr-adevar, au trimis invitatii pentru bursa catre toate primariile din judet pentru a fi instiintate persoanele fara un loc de munca din comune.

" Ceea ce am transmis noi catre unitatile adminsitrativ-teritoriale era o invitatie, nu o obligatie. Ca unii primari au mers mai departe decat de a informa persoanele fara un loc de munca, este problema lor", a adaugat Laura Toporascu.

Multi dintre cei prezenti la bursa generala a locurilor de munca de la Vaslui au gasit tot felul de motive pentru a nu fi luati in evidenta de catre angajatori si chemati la munca, unii invocand ca sunt bolnavi sau ca nu stiu sa citeasca.

In judetul Vaslui, la Bursa generala a locurilor de munca au fost prezente, vineri, peste 1.500 persoane, in orasele Vaslui, Barlad si Husi. Din cei 1.400 de angajatori invitati la eveniment, 53 de agenti economici au confirmat participarea la bursa. in total, au fost oferite 462 de locuri de munca.

Sursa: News.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si