Imnul Ucrainei a fost interpretat în centrul Kievului, în timp ce rușii înaintau spre Capitală

O orchestră simfonică s-a adunat miercuri în Piața Independenței, în timp ce forțele ruse înaintează către oraș. Concertul a început cu imnul Ucrainei.

Author: Diana Puiu miercuri 09 martie 2022 , 17:48

Imnul Ucrainei a fost interpretat în centrul Kievului, în timp ce rușii înaintau spre Capitală

Imnul Ucrainei a fost interpretat în centrul Kievului, în timp ce rușii înaintau spre Capitală

[Sursa foto: antena3.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Orchestra simfonică din Kiev a interpretat un fragment din "Odă bucuriei", de Ludwig van Beethoven, aflată la originea imnului Uniunii Europene.

Citeste si: Moartea cumplită a unui adolescent de 16 ani. El a murit alături de familia sa după ce o bombă rusească a căzut pe casa lor

Zeci de persoane s-au adunat în Piața Independenței, iar cei prezenți au fluturat steaguri și au aplaudat, iar o femeie a strigat "Pentru Ucraina!".

Scopul concertului a fost de a pomova apelul guvernului ucrainean

Dirijorul Herman Makarenko a declarat că scopul a fost de a promova apelul guvernului ucrainean și de a pune capăt războiului.

Citeste si: SUA renunță la importurile de gaz, petrol și cărbune din Rusia. Joe Biden: „Nu acceptăm să finanțăm războiul lui Putin”

Forțele ruse înaintează spre capitală din mai multe direcții, deși trupele ucrainene le-au încetinit progresul. Moscova a lansat o mișcare care se numește "operaţiune militară specială" în Ucraina, pentru a distruge capacitațile militare vecine. Ucraina și aliații săi numesc acțiunile Rusiei o invazie brutală, care a condus la moarte sute de civili.

Harkov, Mariupol și Sumy, cele mai bombardate orașe de către ruși

Cele mai bombardate orașe au fost Harkov, Mariupol și Sumy. Concertul de miercuri a avut loc în marea piaţă în care mii de protestatari ucraineni au protestat în 2013 şi 2014 opunându-se deciziei preşedintelui de la acea vreme Viktor Ianukovici de a suspenda discuţiile cu UE şi de a reînvia legăturile cu Moscova.

Citeste si: Un băiat de șase ani a strâns o sumă mare de bani pentru a-i ajuta pe ucraineni: „Trebuie să facem mai mult”

Un coridor de încetare temporară a focului a fost deschis în orașul Sumy pentru a permite oamenilor să plece din calea luptelor. Între timp, rușii au transmis imagini cu un convoi de camioane cu ajutoare umanitare, iar președintele Zelenski a promis în fața parlamentarilor britanici că ucrainenii își vor apăra țara până la capăt.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si