Administraţia locală din Deva a decis ca proprietarii clădirilor şi terenurilor neîngrijite să achite începând din acest an impozite mai mari cu până la 500% pentru imobilele pe care le deţin, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local. 

În privința celorlalte taxe, autoritățile locale din Deva au menţinut toate taxele şi impozitele locale la acelaşi nivel ca şi anul trecut, cu o indexare legată de inflația de anul trecut.

Citeste si: Salariul minim pe economie 2021. Câţi bani primim în plus?

Taxe și impozite de cinci ori mai mari

Impozitele locale pentru persoanele fizice şi juridice din municipiul Deva nu s-au majorat în anul 2021, ci au fost doar indexate cu indicele de inflaţie aferent anului 2019, respectiv 3,8%- comunicat de Institutul Naţional de Statistică, aşa cum prevede Codul Fiscal, a informat Primăria Deva.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

" O noutate în acest an este majorarea cu până la 500% a impozitelor pe clădirile şi terenurile neîngrijite aflate în municipiul Deva", se mai spune în comunicatul citat de Agerpres. Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a obligaţiilor fiscale la bugetul local sunt disponibile pe site-ul administraţiei locale, www.primariadeva.ro, sau pot fi solicitate, printr-un email, la adresa [email protected].

Citeste si: A fost condamnat la moarte pentru corupție și bigamie

Reducere la plata taxelor și impozitelor până la 31 martie 2021

Cetăţenii sau firmele pot plăti, de marţi, impozitele şi taxele locale fie la ghişeele primăriei, în numerar sau cu cardul, fie în varianta online, folosind portalul ghiseul.ro.

De asemenea, pentru vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale, contribuabilii au la dispoziţie portalul ghiseul.ro.

Cei care achită integral impozitul până la data de 31 martie 2021 beneficiază de o bonificaţie de 5%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si