Impozite majorate cu pana la 500% pentru proprietarii cladirilor vechi din sectorul 5! Politia locala a inceput deja "vanatoarea"

Dupa ce a platit 700.000 euro pentru a sarbatori Zilele Sectorului 5, primaria condusa de Daniel Florea a gasit un mod inedit de a aduce bani la bugetul local.

Radu Constantin, marți 18 septembrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primaria sectorului 5 a inceput controalele pentru a identifica cladirile aflate in stare avansata de degradare sau cu fatade nezugravite, geamuri sparte, etc. Nu pentru a le repara sau curata ci pentru a-i penaliza pe proprietari. „Amenda” consta in majorarea impozitului anual cu pana la 500%, aplicabil pana in momentul in care starea cladirii sau a terenului va deveni una conforma. Masura se va lua prin intermediul Politiei Locale, urmate de hotarari ale Consiliului General si este aplicabil atat persoanelor fizice cat si juridice.

Masura vine in conditiile in care Sectorul 5 este unul dintre cele mai sarace din Capitala, incluzand aici zone defavorizate in care locuiesc persoane cu mari probleme financiare. In schimb, primaria a gasit 700.000 euro pentru a organiza un eveniment grandios pentru a sarbatori zilele sectorului si care a avut loc in weekendul trecut.

Scolile din sectorul 5 au nevoie de reparatii

In luna mai, o scoala din sectorul 5 a ars din temelii, insa din fericire nu s-au produs victime pentru ca in acel moment erau Floriile iar elevii si personalul didactic nu se afla in incinta. Anul trecut, acoperisul unei alte scoli din sector s-a prabusit, culmea, tot in luna mai. Cu o saptamana si jumatate in urma, un bloc din cartierul Salaj a fost mistuit de flacari, imobilul neavand aviz pentru securitate la incendiu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si