Impozitul la jumătate! Legea cu noi scutiri fiscale a fost promulgată de președintele Iohannis

Vești bune pentru unii dintre români, în plină criză declanșată de pandemia COVID-19. Legea prin care se reduce la jumătate impozitul pentru clădirile și terenurile folosite în scopuri turistice a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Author: Razvan Ilie miercuri 04 noiembrie 2020 , 20:55

Klaus Iohannis, lege promulgată cu scutiri la impozitele pe terenuri și clădiri
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare modificarea Codului fiscal în vederea eliminării neclarităților privind interpretarea stabilirii scutirilor pentru clădirile și terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice.

Modificările aduse vin în sprijinul celor care, din cauza caracterului activității, încasează venituri doar pe parcursul unei perioade limitate de timp, se arată în Expunerea de motive.

Citeste si: O altă țară din Europa intră în lockdown pentru trei săptămâni!

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, inițiatorul ei fiind un senator PSD, Eugen Dogariu. Acesta a argumentat că, în contextul pandemiei de COVID-19, prestatorii de servicii din turism sunt printre cei mai afectați operatori economic. 

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

"Inițiativa legislativă nu aduce noi scutiri, aducând doar clarificări condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru a beneficia de scutiri", a precizat inițiatorul legii.

Ce prevede legea promulgată de președintele Iohannis 

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional, în 14 octombrie și prevede:

- "Impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie". 

- "Impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie". 

Legea poate fi consultată aici


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si