Klaus Iohannis cere reexaminarea legii care îngreunează accesul elevilor la orele de educație sexuală

Președintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Anterior, legea a fost contestată de președinte și la Curtea Constituțională, însă judecătorii CCR au declarat legea constituțională.

Author: Alina Raducu miercuri 04 noiembrie 2020 , 15:37

Klaus Iohannis cere reexaminarea legii care îngreunează accesul elevilor la orele de educație sexuală
Klaus Iohannis cere reexaminarea legii care îngreunează accesul elevilor la orele de educație sexuală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”, susține președintele. Klaus Iohannis critică și eliminarea mențiunii „cel puțin o dată pe semestru” spunând că devine neclar dacă intenția legiuitorului a fost de a transforma materia într-o disciplină predată pe tot parcursul anului școlar sau, dimpotrivă,

este eliminată acea garanție că măcar o dată pe semestru elevii vor putea beneficia de programele de educație pentru viață.

Totodată, președintele susține că este neclar momentul în care părintele trebuie să își dea acordul pentru predarea educației sanitare și dacă acesta sintagmă cuprinde și programe în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.

Iohannis cere reexaminarea legii care îngreunează accesul elevilor la orele de educație sexuală

„În forma legii transmise la promulgare, din redactare nu reiese cu claritate dacă norma stabilește că programele de educație pentru viață sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor(...)

Din analiza acestor dispoziții, este neclar momentul în care trebuie să se solicite acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor în vederea participării la aceste programe de educație, nerezultând fără echivoc dacă acesta se stabilește ca etapă premergătoare conceperii măsurilor necesare de către autoritățile mai sus precizate, sau acordul părinților este necesar ulterior, cu ocazia implementării acestora”, precizează președintele în cererea de reexaminare.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Citeste si: Avertisment tulburător despre COVID-19, de la un fost ministru: „Acest virus a fost creat în laborator”

Această lege a fost adoptată în iunie de Camera Deputaților, după ce a fost modificată în Comisia de Muncă de parlamentari din PNL și PSD.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si