În Bucha, un bărbat a găsit în casă un balon cu mercur. Acesta a fost adus, cel mai probabil, de invadatorii ruși de la Cernobîl

Un bărbat din Bucha a găsit în casă un balon cu mercur. Cel mai probabil, recipientul a fost adus de la Cernobîl și pus de invadatorii ruși.

Author: Alexandra Bercea sâmbătă 07 mai 2022 , 15:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Un localnic din Bucha a aflat, la întoarcerea acasă, că invadatorii ruși au fost acolo în timpul ocupației. Apelând la o linie telefonică operativă de geniști ai Formației Voluntare a Comunității Teritoriale, ei au găsit un balon de laborator cu o substanță necunoscută”

Vasul conținea aproximativ 400 de grame de mercur

În urma studierii conținutului balonului, s-a constatat că este vorba despre o substanță otrăvitoare – mercur.

„Se presupune că a fost scos din centrala nucleară de la Cernobî l. Pentru ce a fost adusă substanța toxică, va rămâne un mister”

Acest recipient conținea aproximativ 400 de grame de mercur.

Motivele pentru care rușii vor centralele nucleare ucrainene

Motivele pentru care rușii vor să preia controlul asupra centralelor nucleare sunt numeroase.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citeste si: SUA au impus noi sancțiuni Rusiei: Sunt vizate o bancă, oligarhi și compania de minare a criptomonedelor Bitriver

Analiștii cred că preluarea instalațiilor nucleare ale Ucrainei este o parte vitală a strategiei de „frică și control” urmărită de președintele Vladimir Putin în acest război.

În Ucraina se găsesc peste 15 reactoare nucleare operabile situate în patru centrale  răspândite în țară și patru reactoare dezafactate la Cernobîl, locul exploziei catastrofale din aprilie 1986. Rușii au construit și proiectat centralele.

Reactoarele Ucrainei ar putea ajuta Rusia să preia controlul asupra alimentării cu energie a ţării

O ameninţare nucleară reprezintă o armă psihologică foarte mare. Interesul Rusiei faţă de centralele nucleare ale Ucrainei are şi un aspect economic, doar centralele de la Cernobîl şi Zaporoje putând adăuga sute de milioane de dolari Rusiei.

Oamenii au fost foarte speriați de bombardamentele forțelor rusești de la centrala nucleară din Zaporoje. În urma stingerii incendiului, catastrofa a fost evitată.

În afară de acestea, Ucraina deține încă trei instalații nucleare suplimentare, care însumează nouă reactoare. Unii observatori au teoretizat că acestea vor fi, de asemenea, probabil vizate, deoarece Rusia încearcă să obțină controlul asupra surselor de energie ale ucrainienilor.

Citeste si: Rușii au furat utilaje agricole în valoare de cinci milioane de dolari

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si