În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00. Decizia CNSU a intrat în vigoare din 14 martie

În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00. Decizia CNSU a intrat în vigoare din 14 martie. Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu alte 30 de zile vine cu o modificare importantă: este interzisă ieșirea din case după ora 22, cu anumite excepții.

Razvan Ilie, luni 15 martie 2021 , 11:53

În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00
În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00

Carantina de noapte a intrat în vigoare de la ora 22.00, față de 23.00, cum era până acum, astfel că până la ora 05.00 se va putea ieși din casă doar pentru motive întemeiate și doar în baza declarației pe propria răspundere.

Deciziile au fost adoptate prin Hotărârea de miercuri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care s-a prelungit starea de alertă în România.

Citeste si: Ședință de urgență la Ministerul Sănătății în criza COVID. Ce decizii s-au luat

În ce condiții vom putea ieși din casă după ora 22:00

Guvernul a decis menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00- 05.00, cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie şi locul/ locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu

poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Citeste si: Orașul Bragadiru întră în carantină pentru 14 zile. Ce spune prefectul Capitalei despre carantina în București

Ce conține declarația pe propria răspundere

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

La verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la lit.

a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

La verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la lit b)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Citeste si: Spitalele COVID, din nou supraaglomerate. Medic: „Acea cifră de 4.400 nu este reală. Sunt mult mai mulți”

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Capitala, la un pas de carantina generală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, la Europa FM, că în condițiile în care spitalele din București sunt din nou în criză de locuri la ATI, pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile locale vor încerca să sprijine aceste unități, în contextul în care spitale precum Marius Nasta nu mai au locuri nici pentru pacienții Covid-19 cu forme mai puțin grave.

Citeste si:  Orașul Bragadiru întră în carantină pentru 14 zile. Ce spune prefectul Capitalei despre carantina în București

”Da, este adevărat că situația nu este foarte bună. (…), a spus Alin Stoica. ”Conform legii, carantinarea se impune la 6 la mie”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, dar spune că luni va discuta cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu cei ai ISU despre evoluția pandemiei în Capitală, care acum este de aproape 4 la mie de locuitori.

“Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta”, spune prefectul Bucureștiului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si