În Irlanda au fost impuse cele mai dure restricții de până acum din Europa

Irlanda este prima țară din Europa, pentru care autoritățile vor impune restricții pentru toți cetățenii, privind pandemia de COVID-19, începând de joi, a afirmat, luni, premierul Micheal Martin, scrie AFP.

Alina Raducu, marți 20 octombrie 2020 , 09:40

În Irlanda au fost impuse cele mai dure restricții de până acum din Europa
În Irlanda au fost impuse cele mai dure restricții de până acum din Europa
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: Celebra astroloagă care a prezis dezastrul provocat de coronavirus, o nouă predicție înspăimântătoare

Restricții dure pentru irlandezi

Restricțiile vor intra în vigoare încă din noaptea de miercuri spre joi, timp de şase săptămâni, a declarat premierul într-o emisiune televizată. În același timp, premierul, a mai susținut faptul că şcolile vor rămâne deschise.

„Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide şi barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet”, a declarat şeful guvernului.

„Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă”, a mai precizat Micheal Martin. Doar acele persoane cu un loc de muncă considerat esenţial vor avea „permisiunea de a se deplasa la serviciu”, a menționat premierul.

Astfel, irlandezii nu îşi vor putea părăsi casele pentru a face mişcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinţei, în caz contrar riscă să primească amenzi.

Citeste si: Donald Trump se va testa din nou pentru coronavirus înainte de dezbaterea prezidenţială cu democratul Joe Biden

În Irlanda, școlile și creșele vor rămâne deschise

Şcolile şi creşele vor rămâne deschise „deoarece nu ne putem permite şi nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”, a spus de asemenea premierul irlandez.

Vizitele între diferite locuinţe şi evenimentele interioare vor fi interzise, însă sportul profesional va fi permis în spaţiu închis.

Măsurile irlandeze sunt „fără îndoială cele mai dure din Europa”, dar „astăzi este nevoie de acţiuni suplimentare”, a mai adăugat premierul.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si