In nordul tarii, se ascunde o priveliste unica in Europa: lacul cu chip de om. In imaginile spectaculoase, oamenii spun ca pot deslusi chiar fata lui Mihai Eminescu.

Are nume de sfant si se contureaza sub chipul celui mai mare poet al Romaniei - asa se prezinta Lacul Gavril, ascuns la poalele muntilor Gutai. Imaginea surprinsa din elicopter te face sa crezi ca marele Eminescu s-a intruchipat aici.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D luni 12 iunie 2017 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

-Eu cred ca seamana si cu Eminescu. Daca te uiti pe bancnota de 500 de lei, are o asemanare  foarte buna cu fata lui eminescu. S ar vedea nasul, barbia. Aici ar fi nasul, aici ar fi gura si barbia s ar vedea parul care e aici si spatele parului pierdut un pic in partea ailalta.


Nu doar oamenii locului, ci si turistii fermecati de frumusetea lacului, constata cu stupoare ca asemanarea dintre poet si lac este una izbitoare. Nu ti dai seama de la sol, ci doar daca privesti intinderea de la inaltime.

- Pai seamana! Uite, nasul, acolo asa. Gura, parul aici in spate, da! Asemanare

Lacul cu chip de om este unic in Europa, tocmai datorita formei sale. Si mai are ceva in plus: este format din doua straturi de apa, perfect delimitate- un strat dulce, la suprafata si un altul sarat, la adancime.

Fascinati de linistea si frumusetea locului, turistii vin in numar mare.

Ocna Sugatag s-a transformat in ultimii ani intr-o oaza de sanatate- totul datorita apei sarate, folosita din ce in ce mai mult in bazine.

Recent, in apropierea lacului cu chip de om s-au construit niste casute cochete din lemn.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si