In saracia lucie din Vaslui se afla cea mai frumoasa si moderna comuna din Romania. Padureni are piscina, loc de echitatie, parc, terenuri de sport, teatru de vara si acelasi primar de 27 de ani.

În cel mai sărac judeţ al ţării, în Vaslui, o comună arată întocmai ca-n occident după ce timp de 25 de ani modernizările s-au ţinut lanţ.

Lili Lascar, luni 06 noiembrie 2017 , 21:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Comuna Pădureni este compusă din şapte sate şi are mai putin de 5000 de locuitori. În sezonul estival, localitatea este plină de turişti, oameni care vin să se relaxeze la sfârşit de săptămână. Sunt chiar şi turişti din străinătate care se delectează cu frumuseţile satului vasluian.

Pădureniul are cel mai mai longeviv primar din judeţul Vaslui şi planurile lui de transformare a comunităţii pe care o conduce sunt pe termen lung. Temistocle Diaconu (65 ani) ţine frâiele comunităţii din 1990 încoace.

Localitatea aflata la 8 kilometri de Husi are o piscina de dimensiuni mari, cu sezlonguri, umbrele si un bar, un teatru de vara, un loc pentru echitatie, cu ponei si cai, si un parc foarte frumos amenajat, cu foisoare.

Localnicii si vizitatorii au la dispozitie si terenuri de sport, intreaga comuna parand un orasel cochet din Occident. 

Pentru a transforma localitatea, primaria a aplicat si a obtinut fonduri externe. Prima data SAPARD si PHARE, apoi dupa intrarea Romaniei in UE, fonduri europene. Au fost modernizati 4,3 kilometri de drum intre sate, s-au construit o retea de canalizare si statie de epurare, inca 7 kilometri de drum si trotuare. In comuna functioneaza doua dispensare, doua cabinete de medicina de familie, farmacii si un cabinet stomatologic. Scoala din Padureni are laborator de informatica si sala de gimnastica.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si