In spitalul din Vaslui nu se mai fac avorturi la cerere de trei ani! "Moralitatea", motivul invocat de medici

Ginecologii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui nu mai efectueaza avorturi la cerere din anul 2015, fiind invocate motive de moralitate.

G. S., marți 25 septembrie 2018 , 15:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, in ultimii trei ani medicii Sectiei Obstetrica Ginecologie au refuzat sa mai realizeze intreruperi de sarcina la cerere.

”A fost o decizie luata de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre intreruperi de sarcina la cerere, nu despre situatii medicale in care se impune acest lucru", a declarat marti Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. 

Decizia ginecologilor din Vaslui de a nu mai realiza avorturi la cerere coincide cu anul in care Sectia Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a fost zguduita de un urias scandal de coruptie. De altfel, ultimele avorturi la cerere consemnate in registrele unitatii figureaza in ziua in care au avut loc perchezitiile in unitate.

"Intreruperile de sarcina la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iasi. Nici inainte multi colegi nu faceau avorturi la cerere. Printre motive se regasesc si moralitatea, dar si faptul ca nu sunt platite. Este o manopera pe care o facem noi si spitalul nu ne-o plateste, astfel ca s-a luat decizia de a nu mai face astfel de intreruperi", a declarat medicul Smarandita Istrate, citata de Hotnews.

Recent, cazuriu asemanatoare au mai fost semnalate si in judetele Vrancea si Botosani!

Citeste mai mult pe Adevarul

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si