In tara in care unul din 3 romani are dinti lipsa, stomatologia a ajuns un fel de "joaca" pe calculator. Uite cat de usor capeti un zambet de revista

In tara in care unul din 3 romani are dinti lipsa, stomatologia a ajuns un fel de "joaca" pe calculator. Tehnologia moderna a transformat chiar si complicatul implant intr-o interventie banala, in timp ce imaginea zambetului perfect este arhivata digital. Nu de alta, dar poate vreti sa va intoarceti, la un moment dat, la zambetul din adolescenta.

Author: A.L. joi 12 octombrie 2017 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In doar 60 de secunde acest aparat scaneaza intreaga dantura a pacientului. Rezulta o radiografie digitala 3D, pe care stomalogul o poate intoarce pe toate partile.

"Aici avem 2 probleme, pentru ca aici avem un spatiu destul de mare, in care trebuie pus un implant, si dintele asta, care a migrat.

Se vede ca s-a dus mai jos."

Pana la aparitia acestei tehnologii, tratamentul clasic necesita timp.

Dr. Klodian Hazizi, medic dentist:

"Vedeam pacientul, faceam niste poze, eventual, si dupa aceea trebuia sa luam niste amprente, niste modele de studii, montate in articulator, ca sa aratam pacientului cum musca si cum sunt dintii."

Adica mai multe vizite la cabinet, doar pentru pregatiri, abia ulterior venind, efectiv, terapia. Care putea fi de lunga durata, mai ales in cazul implanturilor.

Dr. Andrei Ciocan, medic specialist chirurgie orala:

"Pe modelul digital putem sa cream dinaintea interventiei un model al viitorilor dinti si, in functie de acest model, pozitionam implantul."

Un fel de "punct ochit, punct lovit". Mai putina durere, mai putin timp de recuperare, promit stomatologii.

Dr. Andrei Ciocan, medic specialist chirurgie orala: "Ca sa iasa corect am fi avut nevoie de cam 3 sedinte. In varianta actuala putem sa realizam lucrurile intr-o singura sedinta."

Abia cand totul e perfect, se mai face o scanare. Imaginea este salvata pe un server si, peste ani, daca pacientul va avea nevoie de stomatolog, radiografia 3D va juca rolul unui fel de "celula stem". Pretul unei consultatii este de 100 de lei, iar un implant pleaca de la 500 de euro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si