Înălțarea Domnului. Ce semnificație are această sărbătoare religioasă
Este sărbătoare mare mâine în România. Creștinii prăznuiesc „Înălțarea Domnului la Ceruri” la 40 de zile de la Paște, mai exact pe 10 iunie 2021.
Anul acesta, Înălțarea Domnului va fi joi, 10 iunie 2021. Sărbătoarea mai este numită Ispasul sau Ziua Eroilor. La ora 12:00, clopotele bisericilor vor fi trase în cinstea eroilor. Se spune că Ispas era personajul mitic care a asistat la Înălțarea lui Iisus Hristos și la ridicarea sufletelor celor morți la cer.
Citeste si: Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat. Mesaje, urări şi felicitări de Înălţarea Domnului 2021
Mâine, în bisericile din țară vor fi pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile. Este vorba despre persoanele care s-au sacrificat pe câmpul de luptă, în lagăre și în închisori pentru a apăra patria și credința creștină. Este vorba despre întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.
Citeste si: Rusaliile 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea şi câte zile libere vom avea?
Anual, Înălțarea Mântuitorului are loc la 40 de zile de la Înviere. Atunci Iisus a înviat și s-a arătat ucenicilor. El le-a încredințat realitatea actului învierii Sale și s-a ridicat la Ceruri de pe muntele Măslinilor din Betania.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Conform relatărilor creștine, Iisus Hristos a mers la Ceruri cu același trup cu care S-a născut, a trăit, a fost răstignit, îngropat și apoi, a înviat.
Înălțarea a avut loc de față cu oamenii. Iisus a mers pe străzile din Ierusalim pe care le-a străbătut cu Sfinții Apostoli și cu ceilalți oameni adunați. I-a condus apoi, în Betania la casa lui Lazăr, a Martei și a Mariei. Acolo Fecioara Maria, împreună cu enoriașii, așteptau sosirea Lui.
Mântuitorul Iisus Hristos i-a mângâiat și le-a spus că este momentul să se despartă de ei. Apoi au pornit împreună spre muntele Măslinilor, aflat în grădina Ghetsimani. În timp ce binecuvânta peste 500 de persoane, Iisus s-a înălțat sper Tatăl Său. Atunci a apărut un nor luminos deasupra pământului care îl înconjura, iar bolta cerească răsuna de cântări îngerești.
Citeste si: Medic acuzat că a ucis un băiat pe care l-a operat urmărind tutoriale pe YouTube- antena3.ro
Înălțarea Domnului este o piatră de hotar între perioada predicatorială a lui Iisus Hristos și începuturile erei creștinismului.
Mâine, credincioșii se salută cu „Hristos s-a Înălțat!” și „Adevărat s-a Înălțat!”. De asemenea, aceste replici sunt folosite și atunci când vor ciocni ouă roșii, ca cele din ziua de Paște. Cine moare în joia Înălțării se zice că ajunge în Rai.
Citeste si: Ziua eroilor, celebrată în aceeaşi zi cu Înălţarea Domnului în România