Încă un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi, afectat de coronavirus - doi bătrâni şi doi angajaţi, depistaţi pozitiv

Doi bătrâni şi doi angajaţi ai unui cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi, altul decât cel în care au fost deja confirmaţi cu coronavirus zeci de bătrâni şi angajaţi, unii dintre asistaţi decedând, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Author: K.B. duminică 12 aprilie 2020 , 13:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat duminică, într-o postare pe Facebook, că la Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Spiridon”, din municipiu, au fost confirmate cu coronavirus 4 persoane: 2 bătrâni asistaţi şi 2 angajaţi.

Citeste si: Coronavirus în Belgia: 268 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanţul a ajuns la 3.600 de morţi

”Deşi s-au luat măsuri de protejare a părinţilor şi bunicilor aflaţi în Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sf.

Spiridon”, acest duşman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns şi aici. Şi asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistenţă medicală şi nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriţi. Din nefericire, trebuie să anunţ faptul că doi bătrâni şi doi angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi sunt spitalizaţi. Toţi ceilalţi, vârstnici şi angajaţi, sunt acum în carantină.”, a scris primarul Galaţiului.

Citeste si: Preşedintele Comisiei Europene: Vârstnicii ar putea fi nevoiţi să stea la izolare tot anul din cauza coronavirusului

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Surse din rândul autorităţilor susţin că virusul ar fi fost adus în centru de o infirmieră, iar în acest moment în afara acesteia sunt pozitivi 2 bătrâni şi încă un angajat al azilului.

Urmare a acestei situaţii, a fost demarată testarea tututor persoanelor din centrul de bătrâni, atât vârstnici cât şi angajaţi. Centrul are 139 de beneficiari şi 67 de angajaţi.

La Galaţi, potrivit ultimelor informări ale Grupului de Comunicare Strategică, sunt 190 de persoane confirmate cu coronavirus.

Citeste si: Gest mare al milionarului Victoraș Micula: ”Pun la dispoziția statului hotelul Crișana din Băile Felix!”

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi anunţau joi că, într-un alt cămin, Centrul ”Sfântul Ilie”, au fost confirmaţi cu coronavirus încă 44 de bătrâni, numărul total al bolnavilor ajungând la 72.

De asemenea, numărul total al personalului contaminat se ridică la 18.

Anterior, alţi doi bătrâni infectaţi au murit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI