Preşedintele Comisiei Europene: Vârstnicii ar putea fi nevoiţi să stea la izolare tot anul din cauza coronavirusului

Vârstnicii ar putea fi nevoiţi să stea la izolare tot anul din cauza coronavirusului, a declarat preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care speră ca un vaccin să fie descoperit până la sfârşitul anului, relatează The Guardian.

Author: K.B. duminică 12 aprilie 2020 , 11:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oamenii în vârstă ar putea fi nevoiţi să stea izolaţi până la sfârşitul anului, pentru a-i proteja de coronavirus, a avertizat von der Leyen.

Citeste si: O asistentă medicală de la Spitalul Militar Braşov, al doilea cadru medical, victimă a infectării cu coronavirus

”În absenţa unui vaccin, va trebui să limităm cât mai mult posibil contactul cu persoanele în vârstă”, a declarat ea cotidianului german Bild, subliniind că ştie că este greu şi că această izolare este o povară, dar ”este o chestiune de viaţă şi de moarte” şi trebuie să rămânem ”disciplinaţi şi răbdători”.

Citeste si: Un vaccin împotiva noului coronavirus la care lucrează cercetători ai Oxford University ar putea fi gata în septembrie

Ea a declarat că tinerii şi copiii se vor bucura de mai multă libertate de mişcare mai devreme decât cei în vârstă şi decât cei cu probleme medicale.

Citeste si: O asistentă medicală de la Spitalul Militar Braşov, al doilea cadru medical, victimă a infectării cu coronavirus

Ursula von der Leyen a afirmat că speră că un laborator european va descoperi un vaccin până la sfârşitul acestui an şi că, pentru a se asigura că oamenii vor putea fi vaccinaţi rapid, autorităţile discută deja cu producătorii pentru a pregăti producţia la nivel mondial.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si