Acum nu trebuie peste tot ajutor militr. Avem acum management militar la Suceava și dacă la început era bine privint, acum e considerat cam drastic. La Spitalul Universitar avem transmitere în personalul medical, discutăm de o anchetă epidemiologică aflată în curs. Vrem ca noul manager să-și aplice planul; a solicitat ajutor de medici, dar ne gândim până la ajutor militar. Urmează să avem o discuție pentru spitalul Deva. O să ne gândim la management militar și la Deva dacă nu se găsește o soluție”, a declarat Ministrul Sănătății.

Citeste si: Nelu Tătaru: Nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei. Sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Conducerea spitalului din Deva, singurul spital din întreg județul în care se tratează bolnavii de coronavirus, și-a anunțat demisia.

„Au fost prezentate conducerii DSP şi ulterior, sau simultan, şi prefectului judeţului Hunedoara, demisiile conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, adică a managerului şi a directorului medical care a fost şi coordonatorul activităţii medicale pe întreg judeţul Hunedoara. Acum se aşteaptă decizia Ministerului Sănătăţii privind înlocuirea acestora sau privind managementul SJU Deva, având în vedere că spitalul se află în această perioadă în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Numărul celor veniți din diaspora s-a triplat în București. Anunțul Gabrielei Firea

În ceea ce priveşte vizita ministrului Sănătăţii, se aşteaptă o decizie, o informare legată de data la care va fi prezent aici, dacă va fi prezent aici în următoarea perioadă.(...) Nu ştim dacă demisiile au legătură cu scrisoarea medicilor pentru că textul demisiilor nu a ajuns la Instituţia Prefectului până la această oră”, a declarat, Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Sindicatul medicilor din Spitalul Județean Deva a reclamat, luni, mai multe abuzuri și a cerut intervenția miniștrilor Sănătății și Muncii. Sindicaliștii susțin că abuzurile au început în 29 martie, când angajații au fost informați, printr-o adresă a DSP Hunedoara, că spitalul intră în carantină, iar personalului medical i-a fost interzis să plece din spital, fiind interzise de asemenea externările și internările de cazuri noi, potrivit realitatea.net.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si