VIDEO | Bloc, în flăcări de la un cuib de viespi

Un incendiu devastator a făcut scrum 13 locuințe în zona Popești-Leordeni. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost emis un mesaj Ro-Alert, locuitorii fiind sfătuiți să nu deschidă geamurile și să evite zona. Totul ar fi pornit de la proprietarul unei locuinţe care ar fi vrut să ardă un cuib de viespi.

Author: Georgiana Balaban duminică 07 august 2022 , 18:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alarma a fost dată la prânz, iar focul a cuprins tot acoperișul mansardei unui bloc. Flăcările au afectat în total 700 de metri pătrați iar agoniseala de o viață a oamenilor s-a făcut scrum în doar câteva minute.

Citește si: Incendiu devastator la un spital din Coreea de Sud

Această femeie locuiește chiar în blocul care a ars și povestește cu groază clipele de panică prin care a trecut.

Incendiu puternic lângă București

„Am auzit agitație pe hol…ca au bătut vecini in ușa sa ieșim si așa...deja când coboram începuseră scântei sa cada pe iluminator…si pompieri urcau cu furtunele...dar de la 12 jumătate...de 3 ore ...n au mai reușit...”, a spus femeia.

Doar cu hainele de pe ea, așa a reușit femeia să se salveze din calea flăcărilor ce se extindeau rapid.

„Așa cum ma vedeți...cheile …telefonul…fără acte...fără nimic...vedem ce găsim când se termina...”, a adăugat locatara.

Citește si: VIDEO- Răzbunare ca în filme în Drobeta-Turnu Severin. Un tânăr a fost filmat când dă foc unei mașini

Mai multe echipaje de salvare au ajuns la fața locului iar după mai bine de trei ore au reușit să lichideze incendiul. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită însă pagubele materiale sunt uriașe. Mai mult, intervenția pompierilor a fost îngreunată mai ales că în zonă sursele de alimentare cu apă nu prea au existat. Salvatorii au luat apă dintr-o piscină de lângă bloc şi de la un hidrant din apropiere.

„Au fost afectate 13 locuințe…am reușit...din fericire cu eforturi mari sa evitam propagarea...si la nivelurile inferioare...am reușit sa stopam iar la momentul acesta incendiul este localizat…la nivelele 3-4.”, a declarat Blănaru Ioana, purtător de cuvânt ISU București.

Și prefectul județului a venit la fața locului.

Citește si: Doi oameni au ars de vii în propria mașină, în California

„Sunt 27 de apartamente...si 60 de pers...încercam sa luam legătura cu toți pentru a le asigura cazare...S-a convocat comitetul local pentru situații de urgenta... astfel încât sa fim de ajutor fiecărei persoane.”, a anunțat Simona Neculae, prefect al județului Ilfov.

Oamenii din zonă spun că totul ar fi pornit de la un locatar aflat la mansardă, ar fi încercat să dea foc la un cuib de viespi. Însă, flăcările s-au extins în doar câteva secunde.

Citește si: Incendiul groazei într-un club din Thailanda! Sunt cel puțin 10 morți și 40 de persoane rănite în urma incidentului

Fumul a fost văzut de la câțiva kilometri iar oamenii din zonă au fost avertizați inclusiv printr-un mesaj RO-Alert și au fost sfătuiți să nu deschidă geamurile.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incendiului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si