Regulamentul privind inscrierile în clasa pregătitoare a fost publicat într-un ordin al Ministerului Educației, conform portalului EduPedu

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare prevede că până pe 25 februarie, școlile vor face publice la sediile lor circumscripțiile școlare (adică străzile care le sunt arondate). În perioada următoare se va organiza ”Ziua porților deschise”, atunci când părinții, eventual însoțiți de copii, pot vizita școala pentru a vedea cum arată aceasta ș ice ofertă educațională are.

Citeste si: Mama a doi copii, care i-a trimis o scrisoare ministrului Educației, invitată de Ecaterina Andronescu! Ce mesaje a primit? ”Mare atenție”

Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor de 6 ani se realizează în perioada 4 martie – 22 martie 2019. În acest interval, părinții trebuie să completeze, online sau la școala la care vor înscrierea copiilor, cererile-tip. Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv sunt obligați să își înscrie copiii în clasa pregătitoare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii- wowbiz.ro

Citeste si: Indignare generală după ce un bărbat care a lucrat 104 zile la rând a murit pentru că i-au cedat organele- antena3.ro

Citeste si: Ministrul Educației vrea scoaterea profesorilor de Sport din gimnaziu

Citeste si: Structura anului școlar 2019-2020. Veste tristă pentru elevi: Dispare o vacanță așteptată cu nerăbdare

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 pot fi înscriși în clasa pregătitoare, dar doar după ce susțin evaluarea psihosomatică și dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Toți copiii ai căror părinți cer înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități.

În situația în care într-o școală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, se aplică criterii de departajare generale și specifice. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare școală și se aplică după criteriile generale.

Ministrul Ecaterina Andronescu, despre școlile de cartier

În urmă cu câteva săptămâni, Ecaterina Andronescu declara că micuții ar trebui să meargă la cursuri la școala cea mai apropiată de casă, și nu recomandă ca părinții să apeleze la ideea de rezidență la un prieten pentru a-și înscrie copilul la o școală bine văzută.

„Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o emisiune tv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si