VIDEO - Ministrul Sănătății a vorbit despre noul val pandemic. Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă elevii vor învăța fizic sau online din septembrie. Ministrul Sănătății a făcut lumină în acest sens și a vorbit despre noul val pandemic.

Author: Georgiana Balaban luni 11 iulie 2022 , 08:39

școli toamnă 2022

Anunț pentru elevii din România.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii și preșcolarii sunt acum în vacanță, însă din luna septembrie vor începe școala. Părinții, mai ales, se întreabă dacă cei mici vor învăța fizic sau online.

În anii anteriori, elevii au stat mai mult acasă, în fața tabletelor, calculatoarelor și telefoanelor, pentru orele online.

Citește si: Un nou val Covid-19, dar fără restricții. Declarația ministrului Alexandru Rafila

Acum, cu toții se întreabă dacă elevii vor reveni în bănci, din toamnă, sau vor învăța tot din fața unui ecran. Pandemia de COVID-19 i-a forțat să stea departe unii de alți, ba chiar să aibă un alt sistem de învățare.

Anunț pentru toți elevii din țară

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă anul şcolar va începe online din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul admite că în pandemie, unele decizii au fost de multe ori luate „mai degrabă sub imperiul fricii decât al nevoii”, potrivit

news.ro.

Citește si: Revine pandemia? Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Când s-ar putea înregistra din nou 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi?

Rafila a făcut primele declarații despre acest subiect. Ministrul a declarat că, din punctul lui de vedere, școala nu va începe în format online în luna septembrie a acestui an.

Citeste si: „Eliminați-mă”. Lorena a ajuns la capătul răbdărilor! Concurenta este deranjată de glumele nesărate pe care Laurențiu le face cu alte fete din casă. Laurențiu pune piciorul în prag și o acuză că joacă teatru- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Oficialul a transmis că noul val pandemic se va epuiza până când elevii vor începe școala. Atât Ministerul Sănătății, cât și Ministerul Educației au dorința de a păstra școlile deschise.

Alexandru Rafila a transmis că elevii pierd foarte mult din acumularea de cunoştinţe şi mai ales din modul lor de viaţă şi de dezvoltare normală dacă orele vor fi în continuare în format online.

Citește si: Bilanț Covid-19. Numărul cazurilor de Covid s-a dublat în ultima săptămână

„Vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluției pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea școlile închise fără să fie persoane internate în spital”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: „Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel Balaciu. Ce și-au spus cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Dezvăluirea halucinantă care i-a lăsat muți de uimire pe procurori. Daniel Balaciu, motivul pentru care nu a chemat ambulanța când Dana Roba zăcea într-o baltă de sânge- radioimpuls.ro

Ministrul a discutat cu reprezentanţi ai copiilor, care i-au spus că le-a lipsit foarte mult școala în format fizic și interacțiunea cu ceilalți în perioada în şcoala s-a făcut online.

Politicianul consideră că măsurile ar trebui să fie luate responsabil.

Citește si: Concediile românilor, puse în pericol de valul 6 al pandemiei de coronavirus? Autoritățile se gândesc să impună din nou restricții, după ce numărul de noi cazuri de COVID-19 a explodat!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si