Noi informaţii privind începerea şcolilor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, oferă noi informaţii privind începerea noului an şcolar. Ce se întâmplă cu cataloagele şi cu orele în laboratoare?

Andreea Stoica, joi 03 septembrie 2020 , 08:33

Începerea noului an şcolar
Începerea noului an şcolar
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Monica Anisie a anunţat că va avea, în fiecare zi, videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti începerea noului an şcolar. Şcolile vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă.

Catalogul a fost eliminat

În plus, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”. Totodată, conform ministrului Educaţiei, orele de laborator vor fi evitate.

”A început anul şcolar la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Avem videoconferinţe des, de mâine vom avea o videoconferinţă zilnic, am avut aseară cu Inspectoratele Şcolare, am făcut o inventariere, cât de pregătite sunt şcolile.

Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Şi Ministerul Educaţiei a realizat ghiduri orientative, sunt publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Am elaborat şi repere metodologice pentru profesori, pentru fiecare disciplină şi fiecare model. Îi ajutăm să reducă decalajele, dacă există”, a declarat Monica Anisie, la TVR1, miercuri seară.

Începerea noului an şcolar
Începerea noului an şcolar

Citeste si: Anisie: „Şcolile vor avea stoc de măşti, iar catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor”

”Trebuie să supraveghem mai atent copii"

În ceea ce privește dispariția catalogului în timpul cursurilor, Anisie a răspuns că ”sunt recomandări pentru a eficientiza timpul petrecut în pauze”.

”Trebuie să supraveghem mai atent copii, să fim atenţi dacă respectă normele”, a mai declarat ministrul.

Stocuri de măşti în şcoli

Ea a adăugat că şcolile vor avea stocuri de măşti, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

Citeste si: Schimbare majoră, în noul an școlar. Anunț important făcut de ministrul Educației, Monica Anisie. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere

”Şocolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a mai declarat ministrul Educației.

Monica Anisie a mai precizat că se recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

Citeste si: Au fost publicate toate ghidurile pentru noul an școlar - de la grădinițe până la licee. DOCUMENT

”Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci.

Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Monica Anisie.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si