Pot părinţii opta pentru şcoala online? Răspunsul dat de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că un părinte poate cere cursuri online pentru copilul său doar dacă elevul sau cineva din familie este bolnav şi există riscul accentuării bolii.

Andreea Stoica, miercuri 02 septembrie 2020 , 07:09

Monica Anisie
Monica Anisie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Monica Anisie susţine că părinţii copiilor cu vârstă şcolară pot cere ca fiii sau fiicele lor să participe la cursuri online doar dacă pot face dovada că, fie copilul, fie cineva din familie suferă de boli care ar putea fi agravate de COVID-19.

Risc de îmbolnăvire

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvire să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă. Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

Citeste si: Au fost publicate toate ghidurile pentru noul an școlar - de la grădinițe până la licee. DOCUMENT

Monica Anisie
Monica Anisie

Întrebată dacă părinţii pot opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că, în acest moment, normele nu prevăd această posibilitate.

„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a adăugat Anisie.

Citeste si: Aurelian Bădulescu: „Deschiderea şcolilor este crimă cu premeditare”

Certificare emise de medicul de familie

Ministrul a precizat că cei mai mulţi dintre elevi au deja certificate emise de medicul de familie privind faptul că suferă sau nu de boli cronice.

Anisie a precizat că ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei poate fi modificat.

Citeste si: Schimbare majoră, în noul an școlar. Anunț important făcut de ministrul Educației, Monica Anisie. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere

„Acest ordin comun prevede, însă, posibilitatea ca atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Ministerul Educaţiei să realizeze instrucţiuni în aşa fel încât să putem elimina toate posibilităţile. Atunci când Ministerul Sănătăţii a elaborat aceste norme nu am putut să prevedem chiar toate aspectele şi atunci este un articol în ordinul comun prin care putem să mai oferim şi alte instrucţiuni” a adăugat ministrul.

Ministul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că un elev poate face lecţii exclusiv online dacă are în familie persoane cu comorbidităţi şi nu este obligat să se prezinte la unitatea de învăţământ.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si