Incident deosebit de grav in statul Myanmar! Un baraj s-a rupt si a inundat mai multe localitati

Un baraj din centrul statului Myanmar s-a rupt si a facut prapad.

M. P., miercuri 29 august 2018 , 15:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un oras din apropiere si doua sate, precum si o autostrada importanta ce leaga cele mai importante trei orase ale tarii Yangon, Mandalay si capitala Naypyitaw au fost inundate.

In urma dezastrului peste 50.000 de oameni si-au evacuat locuintele , anunta mai multi oficiali.

Departamentul de Pompieri a trimis o echipa la barajul de irigare Swar dupa ruperea acestuia la orele diminetii, provocand inundatii in orasul din apropiere si in alte câteva asezari.

"Echipa lucreaza acum pentru salvare si actiunile necesare", a declarat un oficial de pompieri care a refuzat sa-si dea numele.

Multi oameni, inclusiv unii care nu au fost afectati in mod direct de inundatii, au decis sa-si paraseasca casele de teama ca nivelul apei ar putea creste, a declarat un oficial al Departamentului de Management al Dezastrelor Naturale, care a cerut sa nu fie identificat, in lipsa autorizatiei de a vorbi cu mass-media, relateaza Mediafax.

In total, 12.000 de gospodarii si 54.000 de persoane au fost evacuate, a declarat un alt oficial, din cadrul Departamentului de Relief si Relocare, care a refuzat, de asemenea, sa fie identificat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si