Incidența de infectare cu coronavirus a ajuns, luni, 4 octombrie, la 9,64 cazuri la mia de locuitori. În ziua precedentă, duminică, 3 octombrie, Capitala înregistra o rată de infectare de 8,98 la mie.

Sâmbătă, 2 octombrie, Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), s-a întrunit în ședință extraordinară, și a decis că începând cu data de 03.10.2021, ora 00:00 să se aplice noi măsuri restrictive și de protecție în Capitala țării.

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea de a avea acces în restaurante şi cinematografe cu test negativ COVID-19: „Există voinţă în Parlament!”

Restricțiile în Capitală

Așadar în spațiile publice precum piețele, târgurile, bâlciurile, talciocurile, stațiile pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, purtarea măștii de protecție devine obligatorie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Orele de educație fizică pot fi desfășurate doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. 

Competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București în spaţiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Citeste si: Restricţii octombrie 2021: Lista completă a măsurile pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi în funcţie de rata de infectare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si