Românul în vârstă de 44 de ani a fost expulzat de șase ori în ultimii șapte ani din Marea Britanie după ce a comis mai multe infracțiuni. Nicu Marin a folosit o  „înșelătorie minuțioasă”  pentru a se reîntoarce pe pământurile engleze și a anunțat că dorește să se căsătorească cu o femeie pe care a cunoscut-o după ce a intrat ilegal pe teritoriul britanic în luna august a anului 2022, cu toate că a fost expulzat ultima oară în luna noiembrie a anului 2019.

Citește și: Lucia a dispărut. Soțul ei i-ar fi pus gând rău: „Ar fi amenințat-o că o va face să dispară ca Elodia”

Magistrații englezi au auzit marți, 3 ianuarie 2023, că Nicu M. a încălcat deja ordinul de deportare emis în anul 2015 de cinci ori. 

„La 30 octombrie 2015, a fost deportat din Regatul Unit. S-a întors în Marea Britanie la 31 octombrie 2016, iar o infracțiune de furt a evidențiat existența lui în Regatul Unit. La 26 noiembrie 2016 a fost deportat din Marea Britanie înapoi în România și la scurt timp, pe 13 decembrie 2016, s-a întors în Marea Britanie încălcând ordinul. La 21 decembrie 2016 a fost din nou deportat înapoi în România, s-a întors în februarie 2017 și apoi a fost deportat din nou în martie 2017. La 27 februarie 2018 s-a întors în Marea Britanie și a fost expulzat pe 6 aprilie 2018”, a declarat procurorul Bashir Ahmed.

Nicu a fost condamnat în trecut pentru furt și fraudă

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost găsit la o adresă din Chapeltown, Leeds și a făcut obiectul unei pedepse cu suspendare pentru 18 luni. A fost din nou deportat în luna noiembrie a anului 2019.

Citește și: După 24 de ani petrecuți în mânăstire, o călugăriță s-a căsătorit cu un călugăr

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

„La 7 noiembrie 2022, autoritățile de frontieră din Regatul Unit au fost notificate cu privire la intenția sa de a se căsători cu o femeie. Cu acea ocazie, a depus o cerere de reglementare UE. La 7 noiembrie 2022 a fost arestat de la o adresă din Beeston pentru încălcarea ordinului. El afirmă că cu acea ocazie a intrat în august 2022 prin portul Dover. Din 2015, inculpatul a depus un efort concertat și a reușit să intre în Regatul Unit. A intrat prin diferite porturi și a folosit ocazional Irlanda de Nord și Republica Irlanda”, a mai precizat procurorul de caz.

Judecătorii susțin că românul are condamnări anterioare pentru infracțiuni precum furt și fraudă. În dosar se precizează că  a existat o cerere pentru extrădarea individului în Franța pentru audieri în legătură cu o serie de jafuri. Judecătorul Simon Batiste a declarat că nu este clar în ce stadiu se află cererea.

De ce s-a întors românul în Marea Britanie

Avocatul Andrew Petterson a afirmat că  „singura motivație”  a lui românului pentru a intra în Marea Britanie a fost de a-și asigura cei cinci copii care locuiesc cu mama sa în vârstă de 75 de ani în România.  „Inculpatul nu a mai comis nicio infracțiune în ultima perioadă și a obținut o formă de angajare”.

„Aceasta în sine ar putea fi o infracțiune, deoarece nu avea dreptul să fie aici”, a fost replica judecătorului.

Citește și: Sfârșit tragic pentru o tânără mama din Marea Britanie! Amber avea doar 18 ani

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”- radioimpuls.ro

Românul a fost condamnat la 27 de luni în spatele gratiilor, mai puțin timpul petrecut în arest preventiv pentru încălcarea ordinului de deportare și i-a spus că va ispăși jumătate din acea pedeapsă în arest. El a spus că anticipează că românul va fi deportat din Marea Britanie după acel moment.

„Dosarul dumneavoastră de imigrare este îngrozitor. Cu ultima ocazie când ați fost condamnat, ați fost condamnat conform legislației vechi și ați primit o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare și ați fost din nou deportat. Vinovăția pentru această infracțiune este în mod clar la un nivel superior. Este clar că ați planificat cu atenție să veniți în Marea Britanie, știind că nu aveați voie să veniți în această țară. Ați folosit o înșelăciune minuțioasă pentru a vă permite să vă obțineți intrarea. Acest lucru este agravat în mod semnificativ de antecedentele dumneavoastră – atât cele penale, cât și cele de imigrare. Infracțiunea este menită să protejeze societatea de oameni precum dumneavoastră, care sunteți criminali din alte țări. Marea Britanie nu are nevoie de criminali precum dumneavoastră care vin în această țară. Din păcate, avem o mulțime de infractori de origine și, ca atare, este necesar să se aplice o pedeapsă descurajatoare pentru infracțiuni de acest tip”, a fost mesajul de încheiere al judecătorului.

Citește și: Trei polițiste de la aceeași închisoare, prinse că întrețin relații amoroase cu deținuții. Ce au pățit după gratii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si