Incredibil! De mai bine de 10 zile, sute de blocuri din Bucureşti au rămas fără apă caldă

De zece zile, mai multe blocuri din Capitală stau fără apă caldă. Oamenii sunt nevoiți să își încălzească apa pa aragaz, consumând astfel gazele.

Author: Andreea Bolocan joi 13 mai 2021 , 10:31

Rețeaua de termoficare, din nou în avarie fara apa calda bucuresti
Rețeaua de termoficare, din nou în avarie[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Majoritatea blocurilor din București care au rămas fără apă caldă, sunt situate în sectoarele 1, 4 și 5, iar cauza ar fi o serie de avarii produse în ultimele zile la reţeaua de termoficare.

La unele dintre blocurile din Capitală, apa caldă lipseşte de două săptămâni, din cauza avariilor de la ELCEN.

Potrivit unor surse din primăria București, cei de la ELCEN ar fi oprit două CET-uri în loc de unul, aşa cum trebuia, iar acum ne confruntăm cu această problemă. În acest caz, bucureștenii se pot confrunta cu această situaţie încă o săptămână, iar reparaţiile vor mai dura.

S-au tăiat 150 de milioane de lei din bugetul Termoenergetica

În momentul în care s-a negociat bugetul între PNL şi USR-PLUS, din bugetul Termoenergetica s-au tăiat 150 de milioane lei atunci când s-a negociat bugetul între PNL şi USR-PLUS.

De asemenea, din cele patru şantiere promise pentru reparaţii de peste 30 kilometri de reţea principală, în acest moment avem un singur şantier deschis.

De restul nu se ştie când vor fi deschise. Ele ar putea să mai întârzie până anul viitor.

Bugetul pentru Termoenergetica a fost tăiat[Sursa foto: PixaBay]

Directorul adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan, a declarant joi, 13 mai 2021, în cadrul unei emisiuni TV, faptul că vor putea fi remediate aceste probleme. Totodată, el a precizat că ultimele lucrări au fost finalizate miercuri noapte.

"În momentul de faţă mai avem probleme doar la avarii punctuale din sectoarele 2 şi 3.”, a precizat Adrian Gîtlan.

Adrian Gîtlan: ”Astăzi vor fi remediate aceste probleme”

Directorul Termoenergetica a dat asigurări ca rețeaua de apă caldă se încarcă astăzi, 13 mai și că va funcționa normal.

”În sectorul 2, mai avem 4 puncte termice, şi în sectorul 3, tot patru puncte termice, adică aproximativ 40 de blocuri, deci în total aproape 100 de blocuri. Alte blocuri fără apă mai sunt şi în sectorul 5. Dar în aceste moment, reţeaua se încarcă şi în următoarele ore, ele vor funcţiona normal.”

Fără aceste lucrări, iarna următoare va fi la fel de grea ca precedenta", a mai precizat directorul adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan, joi, în cadrul emisiunii TV.

Sursa: Antena3


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si