Medicii americani au transmis că femeia suferă de această afecțiune din cauza produselor de înfrumusețare pe care le folosește zi de zi, acestea conținând mercur. 

Citește și: Caz șocant! O pensionară de 82 de ani a fost arestată pentru că nu a plătit factura la salubrizare

În urma raportului distribuit de doctorița Erin Batdorff de la Sistemul de control al otrăvurilor din statul Minnesota, medicii au putut identifica simptomele extinse pe care le-a experimentat femeia, dar și urmările vizitelor efectuate de Agenția de control al poluării din Minnesota (MPCA) la aceasta acasă.

Specialiștii au descoperit niveluri ridicate de mercur în dormitoarele copiilor, în lenjeria de pat, în prosoapele de uz casnic și în zona de spălătorie.

Femeia nu mai poate face nimic pentru a-și recăpăta vederea

„Oamenii habar nu au. Nimeni nu vrea în mod intenționat să se rănească pe sine sau pe membrii familiei sale. Dar (n.r. mercurul) este acolo și nu îl poți vedea, nu îl poți mirosi. Nu există nicio modalitate (n.r.pentru consumatori) de a ști dacă se află sau nu în creme, pentru că nu scrie pe etichete”, a precizat doctorița Erin Batdorff.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Drama Sabrinei, o româncă menajeră în Marea Britanie. Este acuzată că a bijuterii în valoare de 200.000 de lire

Pacienta a fost direcționată către echipa doctorului Batdorff după ce a raportat o serie largă de simptome, ajungând de la insomnie și dureri de picioare la slăbiciune musculară, oboseală și, în cele din urmă, pierderea vederii periferice. Testele efectuate femeii au relevat niveluri ridicate de mercur atât în sângele, cât și urina acesteia.

Medicul specialist Erin Batdorff a menționat că cele mai frecvente simptome pe care le observă în cazul unei potențiale intoxicații cu mercur sunt furnicăturile sau amorțeala la nivelul mâinilor sau picioarelor pacientului. Doctorița a descris pierderea vederii victimei ca fiind un simptom extrem și permanent, relatează jurnaliștii de la  CNN.

Citește și: Mirela este românca clasată în topul celor mai buni 50 de profesori din lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si