Antony Blinken i-a felicitat pe români în numele Statelor Unite ale Americii de Ziua Marii Uniri afirmând că acesta este un an special, deoarece este şi cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România. 

Secretarul de stat american Antony Blinken de Ziua Națională a României: ”Urez poporului român o zi naţională foarte fericită”

”Relaţia noastră este puternică, deoarece se bazează pe valori comune şi pe un angajament reciproc pentru pace şi prosperitate pentru cetăţenii noştri şi pentru oamenii din întreaga lume.

Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe chestiuni, inclusiv securitate, în timp ce suntem uniţi cu aliaţii şi partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Secretarul de stat american, Antony Blinken.

Citește și: Mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Națională a României (VIDEO)

„Urez poporului român o zi naţională foarte fericită şi aştept cu nerăbdare parteneriatul nostru să devină şi mai puternic în anul care urmează”, a mai afirmat Blinken în mesajul postat pe site-ul Departamentului de stat.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citește și: Parada militară de 1 decembrie 2022. Programul complet al evenimentelor din București- IMAGINI LIVE

Antony Blinken a plecat, miercuri din România, după o vizită de două zile, unde a participat la reuniunea miniştrilor de externe din NATO şi s-a întâlnit cu oficiali de la Bucureşti, mulţumind într-un mesaj pe Twitter gazdelor „fantastice” şi exprimându-şi mulțumirea faţă de rezultatele bune în urma discuțiilor susținute.

Citește și: Ce evenimente sunt organizate de Ziua Naţională a României, în Capitală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si