Îngrijiți porumbeii iarna cu ceva mai multă grijă - cum îi afectează frigul

Orice columbofil știe că porumbeii au nevoie de îngrijire constantă. Iarna nu este lipsită de griji și vine la pachet cu nevoia de a pregăti organismul porumbeilor să reziste frigului și a condițiilor de vreme. Asigurați în primul rând un adăpost curat, iar în ceea ce privește gama de produse special destinate porumbeilor veți găsi la Radu Duo tot ce vă trebuie.

Author: Mircea Pop miercuri 16 decembrie 2020 , 11:29

Îngrijiți porumbeii iarna cu ceva mai multă grijă - cum îi afectează frigul
Îngrijiți porumbeii iarna cu ceva mai multă grijă - cum îi afectează frigul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Porumbeii nu sunt sensibili la frig

Asta nu înseamnă însă vor fi complet lăsați în voia sorții să se descurce și fără protecție. Curenții de aer în adăpost sau umiditatea crescută nu le fac bine. Așadar asigurați-vă, acum mai mult ca oricând, că zona lor este uscată și curată, cu ventilație corespunzătoare. Nici suprapopularea nu este benefică.

Sunt recomandate produse columbofile drept terapie de prevenție, nu curative neapărat. O astfel de abordare vă ajută să mențineți porumbeii sănătoși și să evitați problemele de sănătate. Vor fi luate în vizor tratamentele pentru trichomonoză, salmoneloză, coccidioză, micoplasmoză și viermi intestinali.

Sunt porumbeii diferit hrăniți în perioada sezonului rece?

În majoritatea cazurilor crescătorii aleg să țină porumbeii închiși. Fac mai puțină mișcare totuși și asta înseamnă că au risc de îngrășare. Este de preferat ca hrana să fie un mix între cea naturală și cea sintetică.

Citeste si: Mai mulți cercetători OMS vor merge în Wuhan pentru a investiga originile COVID-19

Țineți cont că prevenția înainte de toate ajută pe termen lung și pune bazele reproducției de calitate. Veți dori pui sănătoși, nu-i așa? Mai întâi de toate trebuie să vă asigurați că adulții sunt păsări sănătoase. Nu iarna este momentul oportun să se reproducă, deși nu este un caz exclus. Unii ar spune chiar că puii de la început de an sunt mai buni, așadar unii se vor grăbi să aibă o nouă generație de porumbei. Pentru asta trebuie să monitorizați constant temperatura și iluminatul, pentru ca porumbeii să aibă mediu propice pentru a depune ouă.

Antrenamentele iarna

Grija majoră sunt păsările răpitoare și condițiile meteo. Totuși este mult să țineți închiși porumbeii toată iarna. Strategia fiecărui crescător diferă. Au nevoie de cel puțin câteva minute pe zi de mișcare, pentru a se menține în formă.

Produse columbofile- ce și de unde cumpărați

Magazinul online Radu Duo cu pagina oficială www.produsecolumbofile.ro aduce în atenția publicului una din cele mai vaste game de produse destinate porumbeilor. Vorbim despre cele destinate prevenției, cât și cu rol curativ. Veți găsi aici marile mărci de talie internațională, producătoare de medicamente, tratamente precum vaccinuri sau hrană pentru porumbei- Dac Pharma, Aviform, Beyers etc.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Confesiunea pe care Andreea Antonescu i-a făcut-o fostului soț, când s-a cuplat cu Victor Vrînceanu- wowbiz.ro

Citeste si: Ziua de Ignat, obiceiuri și superstiții străvechi

Desigur, este inițial de preferat să mențineți un ritm sănătos pentru aceștia, hrăniți cu mâncare echilibrată, evitând îngrășarea, tendința iernii de altfel. Există suplimente recomandate și un lung drum până când efectiv medicamentele sunt singura soluție.

Este cu atât mai simplu online, să achiziționați toate cele necesare. Veți regăsi aici implicit accesorii destinate îngrijii porumbeilor. Nu știți ce anume să alegeți? Există aici o comunitate a crescătorilor. Puteți cere asistență telefonică sau completați formularul regăsit în cadrul paginii.

Transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 300 de lei.

Citeste si: „Am fost salvată în ultimul moment.” Ce boală a avut Lumința Anghel. Artista și-a deschis de abia acum sufletul- kfetele.ro

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

Contact:

0773774303


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si