Mai mulți cercetători OMS vor merge în Wuhan pentru a investiga originile COVID-19

O echipă de cercetare a Organizației Mondiale a Sănătății va merge în orașul Wuhan, și anume punctul de origine și primul epicentru al pandemiei de coronavirus pentru a investiga și studia originile virusului, de unde a apărut și felul în care a făcut trecerea de la animal la om, relatează The Guardian.

Author: Alina Raducu miercuri 16 decembrie 2020 , 09:23

Mai mulți cercetători OMS vor merge în Wuhan pentru a investiga originile COVID-19
Mai mulți cercetători OMS vor merge în Wuhan pentru a investiga originile COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cercetători ai OMS vor merge în Wuhan pentru a investiga originile Coronavirusului

Fabian Leendertz, biolog la Institutul Robert Koch din Germania este unul dintre membrii echipei de 10 persoane care va merge în China, din partea OMS, pentru a lucra cu cercetători chinezi în vederea descoperirii de noi informații cu privire la apariția și răspândirea inițială a virusului SARS-CoV-2.

Consensul general actual printre cercetători este că virusul a apărut prima oară la animale, cel mai probabil lilieci, după care a ajuns să infecteze și oamenii. Primele cazuri înregistrate oficial au fost descoperite în metropola chineză Wuhan la sfârșitul lunii decembrie 2019 și au fost legate de o piață stradală „umedă” în care se vindeau fructe de mare.

Încă de atunci, peste 73 de milioane de oameni din toată lumea au fost diagnosticați cu infectare cu coronavirus, iar 1.6 milioane au murit.

Echipa OMS care va merge în Wuhan va cerceta eșantioane medicale și radiografii pulmonare ale primelor persoane suspectate că ar fi avut boala și pentru a verifica dacă virusul circula mai devreme de 2019 și va preleva eșantioane de la lilieci și alte specii care ar fi putut dezvolta virusul pentru a găsi originile acestuia

„Vom vedea unde ne duc indiciile, dacă ele ne vor arăta că Wuhan este punctul de plecare sau dacă e în altă parte, iar Wuhan a fost doar locul din care a început răspândirea masivă. Vom încerca să reconstruim momentul în care virusul a trecut de la animal la om”, a decalart Leendertz.

Originile coronavirusului au fost subiectul numeroaselor teorii ale conspirației promovate online și offline dar și al acuzațiilor dintre cele mai mari puteri ale lumii.

Această situație a alimentat tensiuni și conflicte în Statele Unite și China, iar încercările inițiale ale Chinei de a mușamaliza și a-și acoperi urmele, inclusiv prin arestarea jurnaliștilor și pedepsirea medicilor care vorbeau despre gravitatea situației nu au făcut decât să mărească neîncrederea și să alimenteze conflictele.

În ultimele luni, China și-a accentuat eforturile de a încerca rescrierea istoriei coronavirusului, susținând că virusul nu își are punctul de plecare din China, „conform tuturor dovezilor existente”.

Leendertz spune că demersul OMS nu este pentru găsirea unei țări vinovate ci „în încercarea de a afla ce s-a întâmplat pe baza datelor pe care le avem pentru a reduce riscurile unei alte pandemii în viitor”.

Citeste si: Femeia de 104 ani care s-a vindecat de coronavirus. Medicii i-au făcut externarea cu aplauze


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt... Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt împreună de 30 de ani
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si