Instanta a avut nevoie de 8 ani pentru a "valorifica" interceptarile telefonice in baza carora Bogdan Olteanu a fost arestat

Interceptarile telefonice in care Sorin Ovidiu Vantu ii cerea lui Bogdan Olteanu sa intervina pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii au fost realizate de SRI in anul 2008. De ce DNA le foloseste abia la 8 ani distanta?

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe joi 04 august 2016 , 11:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La dosarul DNA in care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Oltesnu a fost arestat la domiciliu exista interceptari telefonice care dateaza din perioada iulie-septembrie 2008 si care au fost facute de Serviciul Roman de Informatii.
Acestea au stat "ascunse" timp de 8 ani, pana ca DNA sa le foloseasca si sa ia masuri.
Surse din DNA au explicat pentru ziarul Gandul ca aceste interceptari nu sunt probe centrale la dosarului de trafic de influenta in care Bogdan Olteanu este acuzat.
„Au fost elemente de circumstanţiere a faptelor, dar nu sunt elemente esenţiale ale dosarului, ci s-au coroborat cu alte probe”.
Codul de Procedură Penală arată la articolul 142, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de supraveghere tehnică, faptul că „datele rezultate din măsurile de supraveghere care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării sau care nu contribuie la identificarea ori localizarea persoanelor, dacă nu sunt folosite în alte cauze penale potrivit alin.
(5), se arhivează la sediul parchetului, în locuri speciale, cu asigurarea confidenţialităţii”.
Judecatorul care a dispus arestarea la domiciliu a lui Olteanu a aprobat legalitatea probelor si a aratat in motivarea decizei ca din aceste interceptari  „a rezultat că Sorin Ovidiu Vântu urmărea numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării, că a făcut demersuri pe lângă Bogdan Olteanu în perioada iulie-septembrie 2008 în acest sens (demersuri intermediate de Ifteni Ion) şi că a cunoscut că Liviu Mihaiu va fi numit guvernator încă din data de 2 septembrie 2008 (cu mai mult de două săptămâni înainte de numirea efectivă). Totodată, a rezultat poziţia de subordonare în care se afla Liviu Mihaiu faţă de Sorin Ovidiu Vântu”, arata ziarul Gandul.

La dosarul DNA in care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu a fost arestat la domiciliu exista interceptari telefonice care dateaza din perioada iulie-septembrie 2008 si care au fost facute de Serviciul Roman de Informatii.

Acestea au stat "ascunse" timp de 8 ani, pana ca DNA sa le foloseasca si sa ia masuri.

Surse din DNA au explicat pentru ziarul Gandul ca aceste interceptari nu sunt probe centrale la dosarului de trafic de influenta in care Bogdan Olteanu este acuzat.

„Au fost elemente de circumstanţiere a faptelor, dar nu sunt elemente esenţiale ale dosarului, ci s-au coroborat cu alte probe”.

Codul de Procedură Penală arată la articolul 142, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de supraveghere tehnică, faptul că „datele rezultate din măsurile de supraveghere care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării sau care nu contribuie la identificarea ori localizarea persoanelor, dacă nu sunt folosite în alte cauze penale potrivit alin. (5), se arhivează la sediul parchetului, în locuri speciale, cu asigurarea confidenţialităţii”.

Judecatorul care a dispus arestarea la domiciliu a lui Olteanu a aprobat legalitatea probelor si a aratat in motivarea decizei ca din aceste interceptari „a rezultat că Sorin Ovidiu Vântu urmărea numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării, că a făcut demersuri pe lângă Bogdan Olteanu în perioada iulie-septembrie 2008 în acest sens (demersuri intermediate de Ifteni Ion) şi că a cunoscut că Liviu Mihaiu va fi numit guvernator încă din data de 2 septembrie 2008 (cu mai mult de două săptămâni înainte de numirea efectivă).

Totodată, a rezultat poziţia de subordonare în care se afla Liviu Mihaiu faţă de Sorin Ovidiu Vântu”, arata ziarul Gandul.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si